Demirezer, “Öğretmenler  yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir”

Demirezer, “Öğretmenler yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir”

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur.’ demiştir

Gerçek Gazetesi
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, öğretmenlerin çağdaşlaşma yolunda atılan adımların öncüleri olduğunu belirtti.
Demirezer mesajında şunları söyledi, “Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, O’nun yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, saygın kişilikleriyle her zaman yüreklerimizde yaşattığımız öğretmenlerimiz, toplumsal yaşamı şekillendirmede bir güç, geleceğimize yön verirken ve adımlarımızı atarken başvurduğumuz en büyük rehberimizdir. 
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Cumhuriyetimizin varlığını korumak ve yüceltmek anlayışı ile Atatürk İlke ve İnkılâplarının yol göstericiliğinde, aklın ve bilimin ışığında çağdaş bir eğitimle geleceğe hazırlarken, her türlü özveriyle çalışan öğretmenlerimiz, çağdaşlaşma yolunda atılan adımların da öncüleridir.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur.’ diyerek eğitim ordumuzun, bilim ve kültürün en önemli neferleri olduğunu vurgulamıştır. Çünkü bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anarken, bu onurlu mesleği büyük bir emek, sabır, hoşgörü ve sevgiyle yerine getiren böylesine yüce bir görevin fedakâr temsilcileri tüm öğretmenleri mizin Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.