Deprem felaketi bize çok şey öğretti, hatırlattı

Deprem felaketi bize çok şey öğretti, hatırlattı

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı yazılı açıklamada bulundu. Saatçı, "Deprem felaketi bize çok şey öğretti, hatırlattı. " dedi

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Deprem felaketi bize çok şey öğretti, hatırlattı. Toplum olarak acılarda nasıl da hemen kenetlendiğimizi, dara düşene nasıl iki elimiz kanda olsa koştuğumuzu, bir ekmeğimizi bile tereddütsüz bölüştüğümüzü bütün dünyaya bir kere daha gösterdik. Ama 50 bine yakın canımızın yitip gittiği, milyonların evsiz kaldığı bu felakette felaketin yaralarını sarmak görevi olan, vatandaşlardan aldığı bağışlarla varlığını sürdüren Kızılay’ın; önce çadır, şimdi de konserve dahi sattığını öğrendik. Gerçekten bu türden bir rezillik herhalde ancak AKP Türkiye’sinde olabilirdi ve oldu.
Sadece Ahbap Derneği’ne değil birçok yere çadır satmış Kızılay, yiyecek satmış.
Yahu akşam pazarı gibi tezgâh açıp satış yapacağınıza elinizdeki stokla deprem alanına koşsaydınız ya, milyonlar soğuktan tir tir titriyor orada. Hiç mi vicdan yok sizde?
Üstelik ortaya çıkan skandallar bunula da kalmadı. Meğer SGK da Kızılay’a verdiği kan için para ödüyormuş. Ee tabi vatandaşta SGK’ya. Yani sizin anlayacağınız kendi bağışladığımız kanımıza ihtiyaç duyduğumuzda buna da para ödeniyormuş. İddialar doğruysa, tam da sözün bittiği yer bu. Rezilliğin katmerlendiği yer. Kızılay başkanına tüm yönetimiyle istifa etmek dışında hangi onurlu davranış kalıyor. Tabi ki başka yol yok. Hiç lafı eğmeden bükmeden bunca rezilliğe kılıf aramadan tamamı istifa etmelidir. Bu millet sizi asla affetmeyecek. Haa tabi bir de Edremit Kızılay Şube Başkanı da sazlı sözlü eğlencede. Ee ne diyelim be biz size ne diyelim! Millet can çekişiyor orada siz sazda sözde yazık.
O dış güçler dış güçler dedikleriniz var ya depremden iki gün sonra hepsi var gücüyle deprem bölgesindelerdi. Üstelik delikli kör kuruşta almadılar, mal da çadır da satmadılar. Şimdi kim dış güç acaba?
Haa tabi söyleyeceklerim bunlarla sınırlı değil; hatırlarsanız Kızılay’ın kolilerinin AKP sözcüsü Mustafa Arı’nın deposunda olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi insan merak ediyor, acaba o kolilerin içinde ne vardı ve o koliler şimdi nerede?
Ya Kızılay’dan ya da Arı’dan bir cevap gelir herhalde bunca iddianın ortaya dökülen fiyaskonun ardından.
Evet, Bay Arı, acaba senin depolarda ne vardı hiç açıp baktın mı kolileri? Koliler neden senin deponda stoklanıyordu, kimden ne gizliyordunuz? Cevabını duyalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.