DERHAL İSTİFA EDİN...

DERHAL İSTİFA EDİN...

PEŞKEŞ DEĞİL, KAPALI KAPILAR ARDINDA İŞ ÇEVİRME DE DEĞİL AMA NE OZAMAN?

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
"Söke Organize Sanayi Bölgesindeki sanayi arsası Sökeli tekstil fabrikası sahibine mi yoksa İzmirli plastik fabrikası sahibine mi verilcek?" tartışmalarının yersiz olduğu anlaşıldı.
Söke Kaymakamı ve Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kurtbeyoğlu, 5 Eylül 2016 tarihinde düzenlediği basın toplantısında sanayi arsasının Ağustos ayında plastik fabrikasına verildiğini gizlemiş.
Hem de basın mensuplarının gözlerinin içerisine baka baka, "Son sanayi arsasına 17 firma talip oldu. Bu firmalardan 8 tanesi şartlara uygun olmadığı için devre dışında kaldı. Geriye kalan 11 firma arasında tercihi yönetim kurulu ile birlikte vereceğiz. Burada iddia edilen tekstil fabrikası bize başvuruda bulundu ama kaç işçi çalıştıracağını bile yazmamış. Diğer tarafta İzmir'de bir plastik fabrikası da başvuruda bulunanlar arasındadır. Bizim yerli firma veya yabancı firma gibi ayrım yapmamız söz konusu olamaz. OSB'ye uygun ve Söke'ye fayda getirebilecek şartlarda fabrikayı tercih ederiz. Yönetim kurulu benden, ben de yönetim kurulundan asla gizli bir iş yapmayız. Benim gizli işler çevirdiğimi iddia edenler var, bunu ispat etsinler sadece kaymakamlığı değil, bu mesleği bırakır giderim. İspat edemeyenlere de taktiri kamuoyuna bırakıyorum. Birinin malına göz dikenlerden değilim. Birinin malına el uzatmayı bile aklından geçirmeyenlerdenim..." demişti.
O toplantıya; Söke OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Haldun Işıklı ve Kasım Üzüm de katılmıştı. Aslında o basın toplantısından bir ay önce iş bitmiş ve el sıkışılmış. Hatta; Petlas Plastik Fabrikası yetkilisi Devrim Bingöltekin'den Söke fakülte binası için bağış bile alınmış.

Olaydan 1 ay sonra düzenlenen 5 Eylül'deki basın toplantısının amacı ise kafa karıştırdı. 
Kaymakam Kurtbeyoğlu, 5 Eylül'de basın toplantısında 11 firma arasında tercih yapılacağını söyledi ama Ağustos ayında Pepsa Plastik o sanayi arsası için bağış çekini bile vermiş olması "neler oluyor?" dedirtti.

Söke OSB Yönetiminin o arsanın Pepsa Plastik'e verildiği bilgisini basın mensuplarıyla paylaşmaması kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.
Çekin teslim edildiği fotoğraf çekilerek de belgelenmiş. Fotoğraf karesinde, çeki teslim eden kişi şirket yetkilisi Devrim Bingöltekin ve çeki teslim alan da Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu olarak görülüyor. 
Yaşanan gelişme, “PEŞKEŞ DEĞİL, KAPALI KAPILAR ARDINDA İŞ ÇEVİRME DE DEĞİLSE NE OZAMAN?” sorusunu gündeme getirdi.
Basın toplantısında gazetecilerin gözlerinin içine baka baka gerçeğin gizlemesi yakışıksız bulduğumuzu belirtiyor ve kaymakamın istifa sözünü hatırlatıp, “Söke OSB Yönetimine derhal istifa edin” çağrısında bulunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.