Dev transatlantikte kruvaziyer turizmi dersi

Dev transatlantikte kruvaziyer turizmi dersi

Dev transatlantikte kruvaziyer turizmi dersi


█ Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Gregory Michael Kiez Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu öğrencileri, son yıllarda Turizmin yükselen değeri Kruvaziyer Turizmini, ülkemizin Dünyaya açılan turizm penceresi Ege Ports Kruvaziyer Limanından tanıyor.
2009 yılında Ege Ports Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Michael Kiez tarafından yaptırılan ve 2.5 milyon dolara malolan Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Gregory Michael Kiez Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine en kaliteli sektörel eğitimi vermek için Ege Ports Kuşadası Kruvaziyer Limanı ile eğitim-birliği içerisine giriyor.
Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Gregory Michael Kiez Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu"nda bu yıl bir ilk olarak Kruvaziyer Turizmi dersi alan 150 son sınıf öğrencisi bu dev sektörü yakından tanımak için Kuşadası Ege Ports Liman İşletmelerini ziyaret etti. Liman işletmesi hakkında Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör"den bilgi alan öğrenciler, daha sonra limanda bulunan dünyanın en büyük gemilerinden Mariner Of the Seas isimli gemiye çıkarak, geminin balo salonunda geminin yetkilileri tarafından gemideki otel, restoran-bar, mutfak, house-keeping, animasyon ve müşteri hizmetleri operasyonları hakkında geniş kapsamlı bir eğitim aldılar. Liman tesisinden ve dünyanın en büyük gemileri arasında yer alan Mariner Of the Seas"den çok etkilenen öğrenciler ufuklarını açan, unutulmaz bir deneyim yaşadıklarını belirtiler.
- Hayaldi Gerçek Oldu…
Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör ise gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi. “Geçtiğimiz aylarda vefat eden yönetim kurulu başkanımız Gregory Michael Kiez"in en büyük hayalinin, bugün bu ziyaretle gerçekleşmesini görmekten büyük bir onur duyuyoruz. Liman İşletmemiz ile Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünün eğitim alanında ki bu dev iş birliği gelecekte de devam edecektir. 2012 eğitim sezonunda bir ilk olarak Kruvaziyer Turizmi dersi alan öğrencilerimize unutamayacakları bir deneyim yaşatmak ve vizyonlarını genişletmek için sezon sonunda kadar limanımıza gelen en büyük gemilerde kruvaziyer turizmi eğitim almalarını sağlamaya devam edeceğiz.”
- Bu Sosyal Sorumluluk Projesinin bir parçabı olmaktan çok mutluyuz
Geminin Eğitim ve Geliştirme Müdürü Erwin V. Puga, “Ege Ports bizlerin dünyada kendimizi en rahat ve mutlu hissettiği liman. Limanın Turizm Üniversitesi ile olan işbirliğine destek olmamamız düşünülemezdi bile. Bu sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olmaktan çok mutluyuz. İyi eğitim almış insan kaynağının kendileri için değerli unsur olduğunu vurgulayan Puga, “Geminin hayatı operasyonlarının sorumlu değerli meslektaşlarım ile birlikte Turizm Öğrencilerine yarım gün için de olsa tecrübelerimizi en iyi biçimde aktarmaya çalıştık.” Dedi
- Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine en kaliteli sektörel eğitimi Veriyor.
Geçmiş yıllarda Kuşadası"nın kanayan bir yarası haline gelen ve Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu"nda gerek fiziki şartlar gerekse sosyal olarak öğrencilerin eğitim öğrenim alması konusunda sıkıntılar çekiyorduk diyen Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Eralp Çolakoğlu, “2009 yılında Ege Ports Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Michael Kiez tarafından yaptırılan Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Gregory Michael Kiez Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine en kaliteli sektörel eğitimi vermek için yaptıkları yatırımlar ve her yıl yaptıkları destek ve yeniliklerden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Türk turizminin ihtiyacı olan kalifiyeli insan kaynaklarını sağlayan Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Gregory Michael Kiez Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu ile ülkemizin kruvaziyer başkenti Kuşadası Yolcu limanının iş birliği bundan sonrada devam edecektir”dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Gregory Michael Kiez Uygulamalı ve Teorik Derslikleri'nde bugün 2000'e yakın öğrenci, özellikle son yıllarda deniz turizminde yaşanan talep artışına en iyi şekilde hizmet verebilmek adına eğitim alıyor. Bu gençler sadece Global Liman İşletmelerine bağlı Kuşadası, Antalya ve Bodrum limanlarında değil, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin farklı limanlarında, sektörde yaşanan gelişime almış oldukları teorik ve uygulamalı eğitimlerle katkı sağlamak için yetiştiriliyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.