Devlet hastanelerinde bir ilk...

Devlet hastanelerinde bir ilk...

Ülke genelinde sadece 14 hastanede bulunan ve verilerin dijital ortamda görülmesini sağlayan sistemi bünyesinde hizmete koyarak, Aydın’da devlet hastaneleri arasında bir ilke imza attı.

Sağlık Bilişim ve Yönetim Sistemleri Birliği (Healthcare Information and Management Systems Society-HIMSS), Didim Devlet Hastanesi’ne en yüksek değerlendirme olan atage 7 üzerinden stage 6 vererek akreditasyonu sağlandı. Önümüzdeki günlerde akreditasyon belgesinin hastaneye verileceği öğrenilirken, sistem sayesine hastanedeki tüm doktor ve hemşireler hastayla ilgili tüm bilgi ve verileri tabletler üzerinden takip edebilecek.
Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan 1 yıldır sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Hastanemizde kablosuz ağ sistemi kuruldu. Veri alış verişi için en yüksek sistem kuruldu. Tüm servislere tabletler alındı. Bu konuyla ilgili bilgi işlem birimi çalışanlarımız Ankara’da eğitimler aldı. Ardından Hastanemizde bu sistemler ilgili personele eğitimler verildi. Bunun içerisinde hekimlerimizde dahil oldu. Bu sistemler sadece hastanemizde bulunan tabletle değil, doktorlarımız evlerinde kendilerine ait tabletle sisteme giriş yapıp kendisine yönlendirilen bilgileri görebiliyor. Aydın’da ilk kez biz bu sisteme geçtik. Bu sistemler ilgili yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek puanlama olan stage 7 üzerinde stage 6 aldık. Bu bizim için önemli bir başarı” dedi.
“KAĞIT DEVRİ BİTTİ, HER ŞEY TABLETTE"
Kurulan sistemin hem zaman hem de işleyiş açısından faydaları olacağını kaydeden Başhekim Aydoğan, “Bu sistemle artık kağıt devri de bitmiş oldu. Hastaya bakan doktor ya da hemşire sistem girdiğinde hastanın kişisel bilgileri, röntgen, tahlil, ateş nabız, daha önceki hastalıkları, ilaçları gibi bir çok işlemi burada görüp yapabilecek ve önceden bilgi alabilecek. Bu sistemin hastaneye çok şeyler katacağına inanıyoruz.” dedi.
Aydoğan önümüzdeki günlerde akreditasyon ve belge verilme işleminin yapılacağını belirterek, Didim’de bu noktada bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti.
HIMMS NEDİR?
Sağlık Bilişim ve Yönetim Sistemleri Birliği (Healthcare Information and Management Systems Society) , 1961 yılında kurulan, Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan, kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Bilgi teknolojilerinin, sağlığın sunumunda ve geliştirilmesinde optimal ölçüde kullanımını sağlamayı hedefleyen HIMSS, tüm dünyada EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) skorlaması ile hastaneleri ’dijital işleyiş’ bakımından analiz ederek 1’den 7’ye kadar derecelendiriyor ve akredite ediyor. Avrupa’da HIMSS Stage 6 akreditasyonuna sahip 27 hastane bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.