Didim 11 Ekim Cumartesi 2008

Didim 11 Ekim Cumartesi 2008

İşte yabancılar bu nedenle ülkemizi tercih ediyorlar


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Hava sıcaklığının 27 dereceye dayandığı bir günde, bir yanda havuza ve denizi giren insanlar, bir yanda da Ekim güneşinde bronzlaşmaya çalışan insanlar.
11 Ekim Cumartesi günü Aydın’ın turistik ilçesi Didim’den yansıyordu bu insan manzaraları objektiflere.
Kimisi İngiltereden, kimisi Hollanda, İrlan’da yâ da dünyanın herhangi bir ülkesinden geldiler Didim’e. Bir Sonbahar gününde adeta yaz keyfi yaşarlarken, bir yandan güneşleniyorlar, bir yandan da deniz ve havuz keyfi yaşıyorlar. Ülkemizin batısı ve güneyinde hala yaz havası hâkimken, turistler bu havanın tadını sere serpe çıkarıyorlar. Kendi ülkelerinde çoğunlukla güneşin hep bulutların arkasına gizlendiğini, yaz aylarında dahi yağmur yağdığını söyleyen yabancı turistler, “Daha önce Marmaris ve Çeşme’ye de gelmiştik. Didim’e ilk defa geliyoruz. Bizim ülkemizde şu anda yağmur ve soğuk var. Türkiye adeta cennetten bir köşe. Burada yılın 7–8 ayı denize girme olanağı buluyoruz” dediler.
 Ege ve Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığının zaman zaman 30 dereceye dayandığı Ekim ayında yabancı turistler denize girerlerken otel ve tatil köylerinin birçoğunun 12 ay hizmet verdiği öğrenildi. Özellikle tarihi mekânların yoğunlukta olduğu Ege ve Akdeniz Bölgesini tercih eden güz turistleri çifte avantaj yaşıyorlar. Bu bölgedeki otel ve tatil köylerinin 12 ay açık olması bölge insanına da istihdam sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.