Didim 3. plaj korfbol turnuvası başladı

Didim 3. plaj korfbol turnuvası başladı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, ADÜ Didim MYO ve Didim Belediyesi işbirliğiyle Uluslararası Didim Plaj Korfbol Turnuvasının üçüncüsü Didim’de gerçekleştirildi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ADÜ Didim MYO ve Didim Belediyesi işbirliğiyle Uluslararası Didim Plaj Korfbol Turnuvasının üçüncüsü Didim’de gerçekleştirildi. 10-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında Altınkum plajında düzenlenen Uluslararası Didim Plaj Korfbol Turnuvasına Marmara Üniversitesi, Didim Belediyesi, Polytrcnik Üniversitesi, Mengü SP, Ararat Yerevan ve Yeditepe Üniversitesi takımları katıldı. Altınkum plajında sabah ve akşam olmak üzere günden 2 maç yapılırken ilk maçı Didim Belediye başkanı A. Deniz Atabay’da izlerken, yerli ve yabancı turistlerde maçlara büyük ilgi gösterdi. 3 gün sürecek etkinlik 12 Temmuz Pazar günü saat 19:00’de oynanacak final maçıyla sona erecek ve dereceye giren takımlara ödülleri verilecek.
KORFBOL NASIL BİR SPOR
Kadın ve erkek sporcuların karma olarak yer aldığı korfbolda takımlar 8’er sporcudan oluşur. Korfbolda amaç, rakip takımın potasına (korf) topu atarak sayı elde etmektir. Yüksekliği 3,5 metre olan korfun etrafında 360 derecelik açıdan atış yapma imkanı vardır ve korfun arkasında da oyun devam eder. Takım çalışması gerektiren korfbolde, topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmez. 40x20 metre uzunluklarındaki oyun sahası, hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki sayıdan sonra takımlar bölge değiştirir; defans oyuncuları hücuma, hücum oyuncuları ise defansa geçer. Korfbol sporunda bir erkek bir erkeğe, bir bayan bir bayana savunma yapabilir ve bir kişiye karşı iki kişi savunma yapamaz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.