Didim AKP VE CHP İlçe Başkanları gazeteye yapılan saldırıyı kınadı

Didim AKP VE CHP İlçe Başkanları gazeteye yapılan saldırıyı kınadı

Didim AKP VE CHP İlçe Başkanları gazeteye yapılan saldırıyı kınadı

Gerçek Gazetesi
AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yaptıkları açıklamalarla yılbaşı gecesi kimliği belirsiz kişi yada kişilerin saldırısına uğrayan Mavi Didim gazetesine yapılan saldırıyı kınadılar.
AK Parti İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk açıklamasında, “AK Parti olarak öncelikle maalesef bir kez daha hain ve menfur bir saldırıya maruz kalan Mavi Didim Gazetesi"ne ve çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Nereden, hangi amaçla ve kimden gelirse gelsin gazetecilere ve basına yönelik saldırıları asla kabul edemeyiz ve etmiyoruz” dedi. CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ise Mavi Didim Gazetesinin camlarının kırılması provakatif bir eylem olarak niteledi. Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise olayla ilgili yaptığı değerlendirmede “Didim"de yaşayan herkesin canı ve malı bizlere emanet. Benim için CHP İlçe Teşkilatı"nın camlarının kırılması neyse, Mavi Didim Gazetesi"nin camlarının kırılması aynıdır” dedi.
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ise, “Farklı bakış açılarında bu olay ele alınmalı ve failleri otaya çıkarılmalı”dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bekar olayın meydan geldiği hafta sonunda Bodrum"da olduğunu ve Pazartesi günü Didim"e geldiğinde olayı öğrendiğini kaydetti. Bekar, “ Mavi Didim Gazetesi"nin camlarının kırıldığını, kıranların belli olduğunu gibisinden söylemler ortada geziyor. Biz parti ve örgüt olarak basın özgürlüğünü savunuyoruz. Ben kendi adıma konuşuyorum her ne kadar Mavi Didim muhalif olsa da onun özgürlüğü beni özgürlüğümdür. Sosyal demokratlardaki fark budur. Ona karşı yapılan baskıyı kendime yapılmış gibi hissederim. Bası organlarına yapılan bu tarz yaklaşımlar çok iğrenç, ahlak dışı ve çirkinliktir.”diye konuştu.
Bekar gazete bundan öncede saldırıların yaşandığını dikkat çekerken sözlerini şöyle sürdürdü; “Birkaç keredir bu tür olaylar yaşandı. Failler yakalanamadı. Bu da enterasan bir olay. Ben daha önceki saldırıda Ergün beyi ziyaret etmiştim. Mavi Didim Gazetesi belediyeye muhalif bir gazete ve bazı insanların kafasında şüpheler oluşuyor. Emniyetimiz bu olayı bir cinayet gibi irdelemeli. Ben bu konuyla ilgili Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Olayın araştırılmasını istedim. Bu işin içinde kim ya da kimler varsa ortaya çıkarılsın. Biz de bilelim ha bizim içimizden birisiyle bu birileri bizde onları içimizden temizleyelim. Bu olay provakatif bir olay; Farklı güçlerde bu işte olabilir olay farklı açıdan da araştırılmalı” ifadelerini kullandı.
AK Parti İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk ise açıklamasında, “AK Parti olarak öncelikle maalesef bir kez daha hain ve menfur bir saldırıya maruz kalan Mavi Didim gazetesine ve çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Nereden, hangi amaçla ve kimden gelirse gelsin gazetecilere ve basına yönelik saldırıları asla kabul edemeyiz ve etmiyoruz. İlçemizde yayın yapan ve takip ettiği demokrat çizgisiyle her kesimden büyük övgüler ve takdirler alan Mavi Didim gazetesine yılbaşı gecesi sabaha karşı yapılan ve gazetenin tüm camlarının kırıldığı saldırıyı üzülerek öğrendik. Son bir buçuk yılda üçüncü kez benzeri bir saldırıya maruz kalan Mavi Didim, demokrasiden nasibini almamış, düşünce özgürlüğüne tahammülü olmayan bir takım kişilerin hedefi haline gelmiştir. İdeolojik duruşlarını gazete camları kırarak kutlamaya alışmış kişilerin bu çağda hâlâ var olduğunu görmek ve aramızda dolaştıklarını bilmek bir başka üzüntü sebebimizdir. Farklı fikir ve düşüncelere yumurta atarak tepki koymakla, taş atarak tepki koymanın hiçbir mazereti yoktur. Didimliler olarak bu çağdışı saldırılara toplu halde karşı çıkmazsak, baskıyla ve bu tür saldırılarla yıldırma, sindirme taktikleri izleyenlere karşı omuz omuza birlikte durmazsak, Didim'i tam anlamıyla kötü ve kirli kişilere teslim ederiz. Bu sebeple bilhassa meslek örgütlerini göreve davet ediyorum. Dernekler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimiz basının özgürlüğünden yana tavır almalıyız. Sadece sözde değil, özde de basınımızın özgür olması ve bu tür şiddet denemelerinden uzak tutulmasını istemeli ve bunu gerçekleştirmek için somut şeylere imza atmalıyız. Bilinmelidir ki, Mavi Didim'in yılbaşı gecesi uğradığı son saldırı, Didim'deki basın özgürlüğüne yöneliktir. Kim olduklarını az çok herkesin tahmin ettiği birileri basınımızı, milletimizin yereldeki haber kaynaklarını sistemli bir şekilde sindirmeye çalışıyor. Bu durum herkesi derin bir endişeye sevk etmektedir. Bu nedenden dolayı saldırıda bulunanların en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını ve bir daha hiçbir basın mensubunun böyle saldırılarla karşı karşıya kalmamasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle Mavi Didim ailesine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise olayı basından öğrendiğini söylerken “Ben birey olarak, başında bulunduğum belediye ve siyasi partimle bir trio olarak barıştan yanayız ve bunu her vitrinde dile getirdik. Didim"in adını altın harflerle yazdırmak, Didim"de yaşayan herkesin canını malını zarar gelmemesi için çalışıyoruz. Gerek Mavi Didim gazetesi, gerekse diğer yerel gazetelere bu tür işlemler yapılmasını istemeyiz. Bunu vicdan muhasebesinde değerlendiriyoruz. Her ne kadar bize muhalif olsa da bütün insanlar benim gözümde aynıdır. Benim için CHP İlçe Teşkilatının camlarının kırılması neyse, Mavi Didim Gazetesinin camlarının kırılması aynıdır” şeklinde konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.