DİDİM BARIŞ ŞENLİKLERİ

DİDİM BARIŞ ŞENLİKLERİ

BARIŞ KOŞUSU RENKLİ GEÇTİ

(İHA) - Didim Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.'si düzenlenen Uuslararası Barış Şenlikleri başladı. Şenlik kapsamında gerçekleştirilen Barış Koşusu renkli görüntülere sahne oldu.
Bugün saat 10.00'da Apollon Tapınağı'ndan start alan koşu Altınkum'da son buldu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel Barış Koşusu'na Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın yanı sıra yerli ve yabancı turistler de katıldı.
Belediye Başkanı Kamacı koşu öncesi yaptığı açıklamada koşudaki esas amacın barış ve kardeşlik duygularını geliştirmek olduğunu belirterek "Barış Koşusu, Apollon Tapınağı'ndan Altınkum'a kadar yapılıyor. Ve bu koşu bizim için çok önemli. Apollon Tapınağı 2 bin 200 yıllık bir yapı. Ve burada yaşamış olan insanların, Apollon Tapınağına hizmet etmiş olan emekçilerinin anısına bu koşu yapılıyor. Gördüğünüz gibi Didim'de yaşayan ingiliz vatandaşlarımız da koşuya yoğun ilgi gösteriyor. Ben şimdiden herse başarılar diliyorum'' diyerek koşunun startını verdi.
Yapılan yarışmada koşuyu Yunus Çılgın birincilikle tamamlarken, İngiliz uyruklu Phıh Quibell ikinci ve 13 yaşındaki Özgür Deniz Kurt üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.