Didim Belediyesi "1. Ses Yarışması" 30 Kasım'da yapılacak

Didim Belediyesi "1. Ses Yarışması" 30 Kasım'da yapılacak

Didim Belediyesi Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması düzenleniyor.

Didim Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin yaşatılması, gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesi, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve amatör sanatçıların teşvik edilmesi amacıyla Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması düzenleniyor.
Ön elemesi Didim Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılacak olan yarışmaya 14 yaş ve üzeri genç yetenekler katılabilecek. Ön elemelerde ve finalde seslendirilecek eserlerin, TRT repertuarında olan eserlerden icra edilmesi zorunlu olan yarışma, mikrofon ve orkestra eşliğinde yapılacak. Yarışmaya katılacak solistler, orkestrayı kullanmaksızın kendi enstrümanları ile de katılabilecek. 28 Kasım Cuma günü ön eleme ve 29 Kasım Cumartesi günü genel provası yapılacak yarışmanın finali 30 Kasım Pazar günü saat: 19.00’da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
KRİTERLER
Jürinin değerlendirmesinde katılan yarışmacıların ses güzelliği, yorumu, diksiyonu, üslup ve tavrı, seçilen eserin zorluk derecesi, ses genişliği, ritim duygusu ve soliste eşlik edecek enstrümanlarla uyumu ve sahne kullanımı gibi kriterler dikkate alınacak. Final yarışması sonucunda dereceye giren yarışmacılara ödüller verilecek. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verileceği, finale kalan diğer yarışmacılara da katılım belgesinin verileceği belirtildi.
SEÇİCİ KURUL
Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluştu: Müzisyen Necdet Kurt, Didim Belediye Meclisi Üyesi ve Müzisyen Sinan Ceyhan, Müzisyen Erdal Duman, Müzisyen Vedat Demirhan, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Aytunç Akçay, Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak, Orhan Özkan ve Cem Sezgin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.