Didim CHP'de Gökmen Karataş güven tazeledi

Didim CHP'de Gökmen Karataş güven tazeledi

Didim CHP'de Gökmen Karataş güven tazeledi

CHP Didim İlçe Teşkilatının olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile Seyit Karahalil’in yarıştığı seçimi mevcut İlçe Başkanı Gökmen Karataş kazanarak yeniden İlçe başkanı seçildi
5 Aralık Cumartesi günü saat 14:30’da Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan ilçe kongresine CHP Genel Başkan yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü ile AK partili belediye meclis üyeleri, CHP’li belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan seçiminin ardından AK Parti ilçe başkanı Cenk Ünlü ile beraberindekiler salonda ayrıldı. Kongrenin divan başkanlığını Mehmet Soysalan yaptı. Genel kurulda daha sonra Yönetim kurulu çalışma raporu, hesap raporu okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.
Kongrede ilk olarak konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi Ülkenin karanlık günlerden geçtiğini ileri sürerek demokrasiyi özümseyen CHP’nin ilçe kongreleriyle güçlendiğini ifade etti. CHP’nin kongrelerden büyüyerek çıktığını belirten Saatçi “Bizim kongrelerimizde Deniz Gezmişlerin, Erdal Erenlerin ruhu ve Ulu Önder Atatürk’ün kendisi vardır.”diyerek aday olan iki isme de başarılar diledi.
CHP Genel Başkan yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuşmasının başında Kadınların seçme ve seçilme hakkını kutlayarak başlarken ülkede kötü bir zihniyet hakim olduğunu ileri sürdü. Kongrelerle başlayan sürecin Kurultayla sona ereceğini kaydeden Tezcan “Türkiye’nin tek çıkış yolu CHP’dir. Kuvay-i milliye ruhudur. Bugün CHP’deki kongre süreçleri Türkiye’nin yeniden inşaasının atıldığı toplantılardır. Bugünden itibaren bizler 2019’daki seçimlere hazırlanacağız. Kendimizi ve projelerimizi anlatacağız. Sizlerle yapacağız. Didim örgütü her zaman güçlü bir örgüttür ve bunu da ispat etmiştir.”dedi.
Konuşmaların ardından İlçe başkan adaylarına söz verildi. İlk olarak İlçe Başkan adayı Seyit Karahalil konuştu. Karahalil konuşmasının başında Kadınlara seçme ve seçilme hakkını kutlayarak başlarken “Öncelikle halkımız en öndedir. Yolumuz birdir. Emekten yana iktidar kurulana kadar çalışacağız. Dönüp kendimize bakacağız. Hoşgörülü olacağız ve haksızlıklara dur diyene kadar mücadelemiz sürecek. Güçlü ve tüm partiyi kucaklayan ortak akıla önem vereceğiz. Parti ve dava adamı olacağız.”dedi.
“AMACIMIZ DİDİM’DE CHP’Yİ DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAK OLACAK”
CHP İlçe Başkanı ve İlçe Başkan adayı Gökmen Karataş da konuşmasının başında Kadınlara seçme ve seçilme hakkını kutlayarak başladı. Ülkenin zor günlerden geçtiğini birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Karataş yerel seçimlerden bugüne kadar ki yapılan çalışmaları anlattı. Karataş 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin bayrağını Didim Belediyesinden indirmediklerini belirterek yapılan 2 Genel seçimde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Didim’de oyları arttırarak seçimleri geçirdiklerini söyledi. Delege seçimlerini demokrasi şöleni içinde büyük bir katılımla yaptıklarını belirten Karataş seçilmesi durumunda hedefleriyle ilgili şunları söyledi; “4300 olan üye sayımızı 7 bine çıkartmak istiyoruz. 300 olan genç üye sayımızı 1000’a çıkartmak istiyoruz. 2 ayda bir bilgilendirme toplantılarımızı yapacağız. Danışma kurulu toplantılarımızı sürdüreceğiz ve yönetimde asil-yedek ayrımı yapmadan çalışacağız. 21 aydır sürdürdüğümüz bu görevde sizler iyi ki varsınız Amacımız Didim’de CHP’yi daha yükseklere taşımak olacak ve bunun için çalışacağız.”dedi.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. 231 delegeden 223 delege sandık başına gitti. 6 oy geçersiz sayılırken Gökmen Karataş’ın seçtiği kırmızı liste 159 oy alırken Seyit Karahalil’in seçtiği beyaz liste ise 58 oy aldı.
YENİ YÖNETİM KURULU
Gökmen Karataş’ın başını çektiği CHP Didim İlçe yönetim kurulu üyeliklerine şu isimler seçildi; “Ekrem Aşık, Irmak Ateşgür, Ali Abbas Aydın, Safinaz Canpolat, Fikret Doğan, Mehmet Erol, Cihan Hıdıroğlu, Hüseyin İlhan, Filiz Korkmaz, Sevim Meriç, Asım Sertkan, Hasan Tabar, Özgür Uludağ ve Menşure Vardar”
İl delegeliğine şu isimler seçildi, “Ali İhsan Aktimur, Öznur Aktuğ, Hüseyin Alptekin, Bedri Altıntaş, A. Deniz Atabay, Ercan Atasoy, Selman Aydın, Ünal Aykaç, Salih bankoğlu, Serap Barlas, Erdal baylan, Ünal bulut, Tayyar Cengiz, Sinan Ceyhan, Ali Çağlar, Figen Çakmakgil, Necmettin Çepni, Öner Çiçek, Hayrullah Çinpolat, Tuncer Çördük, Nuri doğan, Vedat Ege, İbrahim eray, Celalettin Erol, Hatice Gençay, Ali Kara, Gökmen Karataş, Şehriban Karakış, Sevinç Karataş, Nurettin Koçak, Ergun Korkmaz, Arzu Kurt, Veli Kurt, Yeliz Özbaşlı, Ahmet Partal, Mehmet soysalan, Fahri Sönmez, Erdoğan Şahin, Fevzi Şahin, Mete Telyakar, Murat Torun, Refik Turan, Hasan Yavuz, Ahmet Yılmaz, Kazım Yılmaz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.