Didim Derneği Mera Alanı İşgalinin Takipçisi

Didim Derneği Mera Alanı İşgalinin Takipçisi

Didim mera alanında yaşanan işgal, çevre kirliliği ve doğa tahribatı çevreci kuruluşların gündeminde.

Haber: Durmuş Tuna

Turizm şehri Didim’in geleceğini tehdit eden Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton Sivil Toplum Kuruşlarının tepkisini çekiyor.

Didim’in göbeğinde yer alan mera alanında faaliyet gösteren beton santrallerinin görüntü ve çevre kirliliğine sebep olmaları rahatsız ediyor. 

Didim’de kurulması düşünülen jeotermallere karşı açtıkları davada “ÇED raporu gerekli değildir” görüşünü iptal ettirme başarısı gösteren Didim Derneği mera alanı konusunda açıklama yaptı. 

Didim Derneği Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Filiz Hekimoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Harita ve Kadastro Mühendisi Saime Özarslan, Sigorta Mümessili Meliha Cuvelek mera alanında yaşanan gelişmeleri basından takip ettiklerini belirttiler.

Basının mera işgalinin üzerine gitmesiyle beton santralleri konusunun dikkatlerini çektiğini belirten Filiz Hekimoğlu, “Beton santralleri konusu basının işlemesiyle bizim de dikkatimizi çekti çünkü uzunca bir süredir Didim’de faaliyet gösteriyorlar. Önceden bir taneydi sonra üçe çıktılar. Dolayısıyla mevzuatlara uygun bir işletme olduklarını düşünüyorduk ancak basına yansıyan haberlerden ve belgelerden mevzuatlara çokta uygun olmadıklarını görmeye başladık. Gerek yerel idare belediyemiz, gerekse merkezi idare ile yaptığımız görüşmelerde ve takiplerde anlıyoruz ki, onlar da bu durumdan rahatsız. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olsun, İl Tarım Müdürlüğü olsun, Didim Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi basının sunduğu belgeler ışığında zaten gerekli işlemlere başladı. Biz de bunu takip ediyoruz. Eminim ki, mevzuatlar dahilinde sorun çözülecektir. Takipteyiz biz bu konuda da” dedi.

 

 

whatsapp-image-2021-11-24-at-15.38.20.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.