Didim MHP'de İlter dönemi

Didim MHP'de İlter dönemi

Didim MHP'de İlter dönemi

MHP Didim İlçe kongresi yapıldı. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Can Atas ile 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Didim Belediye Başkan adayı olan Levent İlter yarıştı. Seçimde 158 oy alan İlçe Başkan adayı olan Levent İlter ve yönetim kurulu kazandı.
MHP Didim İlçe Teşkilatının olağan kongresi yapıldı. Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan kongreye MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, MHP Aydın Eski Milletvekili Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, MHP Aydın İlçe yöneticileri, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, diğer siyasi partilerin temsilcileri ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse seçildi. Ardından yönetim kurulu raporu ile mali raporlar okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.
Kongrede ilk olarak MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse konuşma yaptı. Köse Didim’in çok önemli bir ilçe olduğunu belirterek 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’nin Didim’de atılım yaptığını söyledi. Köse “Gönül isterdi ki birliktelik olsun ve tek aday olsun ama biz demokratik bir partiyiz. Tüm adaylara eşit uzaklıktayız ve hepsini kucaklıyoruz. Bu hareketin içerisinde sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz. Bizler ’Önce ülkem sonra milletim’ diyen bir davanın neferleriyiz. Kim kazanırsa kazansın herkes onun etrafında birleşecek. 2015 Genel seçimleri için çalışmalarımıza başlayacağız.”dedi.
MHP Didim İlçe Başkan adayı Levent İlter konuşmasında kongrelerin teşkilatlardan hesap sorulup, onay alındığı yerler olduğunu belirterek partiiçi demokrasinin işlediği yerler olduğunu söyledi. İlter yerel seçimlerde MHP’nin gücünü gösterdikleri belirterek “Bundan sora partimizi önümüzdeki seçimlere daha etkin ve kararlı şekilde hazırlamamız gerekiyor. Teşkilatı iyi tanıyor zaaflarını biliyorum. Bayrağı daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Kongrede kaybeden olmayacak. MHP’ye inanmış birisi olarak yerel de genelde partimizi iyi yerlere taşımayı hedefliyoruz“ dedi.
Ülkücülüğü istismar edenlere taviz vermeyeceklerini belirten İlter “Ekip ruhuyla hareket edeceğiz. Halkla iç içe olacağız, sosyal etkinliklerde bulunacağız. Sosyal medyayı etkin kullanacağız basınla iç içe olacağız. Partiyi kapalı tutmayarak belediye çalışmalarına da etkin şekilde muhalefet edilecek.”diye konuştu.
MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas ise görev yaptıkları süre içerisinde öğrendikleri en büyük erdem’in tecrübe olduğuna vurgu yaparken “Görev yaptığımız süre içerisinde güven duygusu oluşturduk. İstikrarlı şekilde büyüdük. 3 hilali yükseltmeye devam edeceğiz. Bizler başarıyı kendimize başarısızlığı başkalarına yüklemedik. Aynı tavır ve sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz. Zaman bize çok şeyler öğretti. Sonuç ne olursa olsun el ele kol kola olacağız.”dedi.
MHP Aydın Eski Milletvekili Recep Taner ise kongrelerin partiler açısında önemli olduğunu belirterek “Didim’de geçmişte belediye başkan adayı bulmakta zorlanıyorduk şimdi ise Didim’de muazzam başarılar sağlandı. Bunun için birlik beraberlik lazım. Sonuç ne olursa olsun birliktelik önemli” dedi.
“AKIL TUTULMASI YAŞANIYOR”
MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak ise konuşmasında 17-25 Aralık tarihlerinde gerçekleşen operasyonlar üzerinden hükümete yüklendi. Uzunırmak Türkiye’de mantık sarhoşluğu ve akıl tutulması yaşandığını belirterek “Türk milleti özgürlüğünüz olmazsa ekmeğinizi de kaybedersiniz. Onlar kasalarda milyarları götürüyor sonra da çıkıp bu paralarla ilgili kasadan çıkan bir şey yok diyorlar. Millete de kömür yardımı, çocuk ve süt parası veriyorlar. Kendi yandaşları milyarları götürüyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle yandaşlara peşkeş çekiliyor.”dedi.
Yayınların yasaklanmasıyla ilgili de konuşan Uzunırmak “Türk halkını kurbağa misali altını kaynatıyorlar. Halkın bilgi almasını istemiyorlar” dedi.
Uzunırmak konuşmasının sonunda İlçe Başkanlığına aday olan iki adayla birlikte partilileri selamladı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. 400 delegeden 268 delege sandık başına gitti. Mevcut İlçe Başkanı Can Atas 110 oy alırken İlçe Başkan adayı Levent İlter 158 oy alarak MHP’nin Didim’deki yeni İlçe Başkanı oldu.
Levent İlter’in başkanlığında MHP’nin yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; “Ramazan Aşkar, Mustafa Sağlam, Çetin Yağcı, H. İbrahim Ok, Celal Şengül, Nursel Çolak, Fahri Muslu, Ayşe Köklü, Durmuş Sütçü, Ali Şükrü Başdağ, İsmet Karadayı, Mevlüt Kandil, Eda Yücel İlhan, Levent Ataş, Sedat Kızmaz, Kürşad Başer, İbrahim Dalkıran ve Necati Bener”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.