Didim Sevcan Orhan ile coştu

Didim Sevcan Orhan ile coştu

Didim Sevcan Orhan ile coştu


█Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın Bursa"da Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun bayramlaşma töreninde, 'Vardar Ovası' türküsünü söylemek isteyen ses sanatçısı Fahriye Güney'e, "Onda rakı falan geçiyor, ben yokken söyle onu" sözleri tartışmaları da beraberinde getirmişti.
Arınç"ın söylenmesini istemediği türkü, Aydın"ın Didim İlçesi"nde 15 bin kişinin izlendiği Bayram Şenliği programında istek türkü olarak söylendi.
Konser sonunda sanatçı Sevcan Orhan"a plaket ve çiçek vermek için eşi ile birlikte sahneye gelen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ”Didim olarak televole anlayışı ile eğlence düzenlemiyoruz. Ülkemizin değerli sanatçısı Sevcan Orhan bugün yöresel ezgileriyle bizlere doyumsuz bir konser verdi. Fakat son günlerde türkülerle ilgili bir takım polemikler yaratılmaya çalışılıyor. Bazı insanlar türkülerin içinde rakı sözcüğü geçtiği için istemiyor. Bu türkülerimizi bizim Ozanlarımız yazıyor. Bu türkü Rumeli türküsü ve Atatürk"ün en çok sevdiği türkü. Bende sanatçımız Sevcan Orhan"dan içerisinde rakı sözcüğü geçen bu türküyü istiyorum” dedi. Sanatçı da başkanın istek türküsünü seslendirdikten sonra sevenlerine veda ederek sahneden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.