Didim Tenis Akademisi, Didimlileri tenisi öğretecek

Didim Tenis Akademisi, Didimlileri tenisi öğretecek

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Tenis Akademisi kursunu ziyaret etti. Başkan Atabay ilk kez tenis oynarken, kursiyerlerle sohbet etti.

Geçen hafta kurulan Didim Tenis Akademisi, Deniz Atabay’ı ağırladı. Didim’de bir otelde gerçekleşen kurs ve eğitimlere her yaştan kursiyer katılıyor. Didim Tenis Akademisi Başkanı Seyhan Heb “Didim Tenis Akademisi olarak 2018 yılı Ocak ayında kurulup Didim ilçesinde tenis sporunun yaygınlaşıp gelişmesi için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Tenis sporu 7 den 77 ‘ye herkesin yapacağı bir spor dalı olup 4 yaş ve üzeri bütün herkes oynayabilir. 3’ü açık 1’i kapalı olmaz üzere 4 adet tenis kortunda faaliyetlerimizi başlattık. Çocuklara ve yetişkinlere istenilen gün ve saate ders veriyoruz. Eğitimin sürekli hale gelmesi için Didim’de ilk defa yaptığımız balon kort olan kapalı kortumuzu da hizmete soktuk. Eğitim verecek antrenörlerimizin hepsi beden eğitimi ve spor okulu mezunu olup branşlarında kariyer yapmış 2. ve 3. kademe antrenörlerdir” dedi.

 

Akademi Başkanı Seyhan Heb tenis sporunun turizm açısından da ilçeye hareket getireceğini belirterek “Didim’in tanıtımına katkı sağlayıp Didim’de bir tenis turizmi oluşturmak istiyoruz. Didim tenis akademisinde yetişecek sporcuları ilçemizde bulunan ilköğretim ve anaokullarından tenise uygun bilimsel testlerle seçiyoruz. Sporcuları alt yapıya kazandırıp lisanslı sporcu olarak ulusal ve uluslar arası organizasyonlara katılmalarını sağlayıp Didim’in adını tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçlıyoruz. Mayıs ayında da ilçede bir şampiyona düzenleyeceğiz. Bu şampiyonada 300 ila 400 arası sporcu Didim’de olacak” dedi.

 

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da ilk kez tenis sporuyla tanışacağını belirterek Didim’de farklı spor dallarının olmasının güzel ve sevindirici olduğunu ifade etti. Kursiyer sayısında da artışın olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Atabay, eşi Tuna Atabay ile tenis konusunda bilgi alarak tenis oynadılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.