Didim Ticaret Odası Yönetimi Teknofest Birincisi Takım ile Biraraya Geldi

Didim Ticaret Odası Yönetimi Teknofest Birincisi Takım ile Biraraya Geldi

Teknofest 2021 Teknoloji yarışmasında İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde takım halinde 1.’lik elde eden Cağaloğlu Anadolu Lisesi takımı Calrov üyeleri Didim Ticaret Odası Yönetimi ile biraraya geldi.

Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, başarılarından dolayı kutladığı Cağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerini ve takım danışmanı Mehmet Öztep öğretmeni tebrik etti.
 
Kendilerini tanıtan ve takımda aldıkları görevleri söyleyen gençler yarışmada kendilerine başarı sağlayan  yazılım, tasarım ve teknik açıdan oluşturdukları farklılıkları anlattılar. Bu yıl yapılacak yarışmanın hazırlıklarına başladıklarını, araçlarını geliştirmek ve yerlilik oranını artırmak üzere çalıştıklarını söylediler. "Bu yıl iki birincilik hedeflediyoruz" dediler.
 
Takım danışmanı Öğretmen Mehmet Öztep, Cağaoğlu Anadolu Lisesi'nin eğitimdeki başarıları, öğrencilere sağladığı imkanlar ile teknoloji takımının oluşum ve gelişim süreçleri hakkında bilgi verdi.
 
Başkan Erbaş öğrencilerin hedefledikleri üniversite, okumak ve yaşamak istedikleri Ülkeler hakkında tek tek fikirlerini aldı. "Önemli başarılar sağlamış gelecek vadeden sizin gibi öğrencilerimizin her koşulda dünyayı tanıması ve iyi bir eğitim alması için önemli üniversite ve ülkelerde bulunması fayda sağlayacaktır. Her durumda kazandığınız bilgi birikimini doğup büyüdüğünüz ülkeniz için faydaya dönüştürmeniz çok önemli" dedi.
Ülkemizdeki gençlerin de tıpkı gelişmiş ülkelerdeki yaşıtları gibi önemli başarılar elde edecek kapasitede olduğunu, eğitim siteminin düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirmek üzere yeniden inşa edilmesinin geleceğimiz için önemli olduğunu söyledi. Aynı millet, aynı kültür ve  inanç yapısına sahip olmasına rağmen gelişmişlik düzeyleri farklı olan ülkelerden örnekler vererek, doğru bir sitem kuran ve toplumsal  değerleri üstün tutan ülkelerin müreffeh olduklarını ifade etti.
Bu yıl yapılacak yarışma için takıma destek sağlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
 
Etkinliğe Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Burhan Teke katıldı.
 
 
Teknofest Festivali İnsansız Su Altı Sistemleri Birincisi Calrov
 
Didim Efeler Ortaokulundan mezun olduktan sonra Cağaloğlu Anadolu Lisesinde eğitim gören Ada Cemre Lokmacı'nın da yer aldığı takım TEKNOFEST’te en önemli kategorilerden biri olan otonom sualtı araçları yarışmasında tasarımı ve üretimi tamamen kendilerine ait olan insansız su altı aracıyla Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra En Özgün Yazılım ödülüne de layık görüldü.
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.