Didim Ziraat Odası pamuk toplama ücretlerini açıkladı

Didim Ziraat Odası pamuk toplama ücretlerini açıkladı

Didim Ziraat Odası pamuk toplama ücretlerini açıkladı

Didim’de pamuk toplanma ücretleri belli oldu. Didim Ziraat Odası meclisince alınan karar doğrultusunda Makineli pamuk hasadı dönümü 90 TL, elle toplama ücreti ise kg’da 60 kuruş olarak belirlendi.
Didim Ziraat Odası Meclisi ilçede pamuk toplama ücretleri belirlendi. Didim Ziraat Odası meclisinin aldığı kararla ilgili bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yaklaşık 10 gün önce pamuk hasadının başladığını ve hava şartlarının iyi olması sebebiyle de hasadın hızlı şekilde yapıldığını söyledi. Gökdemir her yıl olduğu gibi bu yılda pamuk toplama ücretlerinin belirlendiğini belirterek “Odamız meclisince alınan karar çerçevesinde Makineli pamuk hasadı KDV dahil (nakliye hariç) dönümü 90 TL, elle toplama ücreti ise kg’da 60 kuruş olarak belirledik. Esasen elle toplama kalmadı ama biz olumsuz hava şartlarını da düşünerek bu kararı aldık.”dedi.
35 bin dekara yakın alandaki pamuk üretiminde üreticinin bir yıl boyunca beklediği ürününü sıkıntısız şekilde toplamasının kendilerini memnun ettiğini kaydeden Gökdemir “İlçe genelinde pamukta dönümde 450 ila 550 kg arasında hasat alınıyor. Kalite ve verim iyi; fiyatlarda iyi olursa çiftçi daha çok sevinecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.