Didim’de ateşli gösterilere ve çıplak dansçılara yasak geliyor

Didim’de ateşli gösterilere ve çıplak dansçılara yasak geliyor

Didim’de ateşli gösterilere ve çıplak dansçılara yasak geliyor


Gerçek Gazetesi
Didim İlçesinde Turizm Derneği öncülüğünde esnafın sorunlarına yönelik düzenlenen toplantıda radikal kararlar alındı. İki yıl önce ateşli gösteride bir çocuğun yanarak hayatını kaybetmesine neden olan olaylardan sonra, ilçede ateşli gösteriler ve üstü çıplak dans gösterilerinin belli bir düzene sokulacağı belirtildi. Didim Kaymakamı Ali Katırcı “Tesislerde ateşli gösteriler, üstü çıplak dans edenlerin turizmle hiçbir ilgisi yoktur. İşletmeleri bu konularda uyaracağız. Getirilen kurallara uymayanlara da gereken cezai işlem neyse uygulayacağız” dedi.
Bilindiği gibi Temmuz 2006"da Didim İlçesi'nde bir otelde alev gösterisi yapan bir animatörün yanlış hareketi sonucu 4'ü çocuk 9 turist yaralandı, ağır yaralı olarak İzmir'e sevk edilen turist çocuklardan 1'i hayatını kaybetmişti.
Didim"de turizmin olmazsa olmaz olduğunun farkında olduklarını ancak kalitenin de kurlarla uyularak yakalanacağına inandığını ifade eden Kaymakam Ali Katırcı konuşmasında “İşletmeler bar ya da restoran olduklarına karar verecekler. Ruhsatlarına buna göre işleyecekler. Hiçbir tatil mekanında yemek yiyen kişilerin yanında çıplak dans edilmez. Bu karışıklığı önlemek için işletmeleri bu konularda uyaracağız. Getirilen kurallara uymayanlara da gereken cezai işlem neyse uygulayacağız. Kaldırım işgaliyeleri ile ilgili sıkıntılar var. Kurumsal denetimler zamanında yapılmalıdır.
Toplantıda küçük yaştaki çocukların özellikle yaz aylarında sokaklarda satış yapmalarıyla ilgili olarak ebeynleri uyaran Kaymakam Katırcı, bu tür görüntülerin de ilçeye yakışmadığını ifade etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.