Didim'de balıkçılara kaçak av denetimi

Didim'de balıkçılara kaçak av denetimi

Didim'de, av yasağına rağmen kaçak olarak yasal olmayan yöntemlerle avlandıkları belirlenen balıkçıların ağ ve diğer malzemelerine, imha edilmek üzere el konuldu.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, av yasağına rağmen kaçak olarak yasal olmayan yöntemlerle avlandıkları belirlenen balıkçıların ağ ve diğer malzemelerine, imha edilmek üzere el konuldu. Denetim için gelen Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerini farkeden 3 balıkçı ise kaçtı.

Bir ihbarı değerlendiren Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Akbük Körfezi'ndeki Kocareis Sitesi önlerinde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet eden 3 kişinin balık ve su ürünlerini aldatma yöntemiyle avladığını belirledi. Bunun üzerine Didim Kaymakamı İskender Yönden'in talimatıyla Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol 2 botu ile bölgeye gidildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Akbük Su Ürünleri Kooperatifi'nin de desteğiyle yapılan denetimde, geçen 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen şüphelilerin yasak olan çevirme ağları kullanarak belirli bir alanı kapatmak ve elle çekerek kıyıda dar bir saha içerisine toplamak suretiyle 'elleme' veya 'eleme' adı verilen yöntemle su ürünleri avcılığı yaptıkları tespit edildi. Kaçak avlanan 3 kişi, bu arada ekiplerin geldiğini farkedince karaya çıkıp, kaçtı. Şüphelilerin kaçak avlanmada kullandıkları malzemelere imha edilmek üzere el konuldu.

Yasak olan 'elleme' veya 'eleme' adı verilen yöntemle balık avlanmasına 1055 lira para cezası verildiğini belirten Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Halis Yaşar, su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanmasının amacıyla denetimlerini 24 saat esasına göre sürdüreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.