Didim'de balıkçıların trol isyanı

Didim'de balıkçıların trol isyanı

Didim'de, son zamanlarda trolle kaçak avlananların arttığına dikkati çeken bir grup balıkçı, denizdeki canlı yaşamı ve kendilerine zarar veren bu durumdan şikayetçi olup, önüne geçilmesi için ciddi önlemler alınmasını istedi.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, son zamanlarda trolle kaçak avlananların arttığına dikkati çeken bir grup balıkçı, denizdeki canlı yaşamı ve kendilerine zarar veren bu durumdan şikayetçi olup, önüne geçilmesi için ciddi önlemler alınmasını istedi.

 

Avlak alanlar ve balık çeşitliliği açısından önemli bir yer olan Aydın'ın Didim ilçesinde kaçak avlanmada artışın olması, Didimli balıkçıları tedirgin ediyor. Kaçak avlanan balıkçılar ile Akbük Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar arasında zaman zaman tartışmalar da yaşanıyor.

Geçen 14 Nisan'da Akbük Körfezi'nde trol ile avlandığı ileri sürülen 9 metrelik bir tekne Akbüklü balıkçılar tarafından farkedildi. Denizlerdeki genel av yasağının başlamasından bir gün önce kaçak olarak avlandığı ileri sürülen bu teknenin etrafını saran diğer balıkçılar, uyarıda bulundu. Ancak, uyarılara aldırış etmediği öne sürelen trol teknesi, denize eski bir halat atıp, usulüne uygun avlanan 15 balıkçının ağ ve paraketelerine de zarar verdi. Etrafını saran balıkçı teknelerinden kurtulmak isteyen trol teknesi, 'Tecoreis' isimli balıkçı teknesine de çarparak maddi hasara neden oldu. Trol teknesinin malzemelerine el konulup, Akbük Su Ürünleri Kooperatifi'ne teslim edilirken, trol teknesi hakkında Sahil Güvenlik ve İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayette bulunuldu.

Akbük Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı İbrahim Yılmaz, yaşanan olaya tepki gösterdi. Yasak olmasına rağmen dışarıdan gelen teknelerin Didim'de trolle avlandığını belirten Yılmaz, trolün deniz dibini kazıyarak balık popülasyonuna zarar verdiğini söyledi. Trolün usulüne uygun avlanan diğer balıkçıların ağlarına da zarar verdiğini vurgulayan Yılmaz, son zamanlarda 78 üyelerinin bu konuda çok mağdur olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.