Didim'de faytoncular gezdirecek turist bekliyor

Didim'de faytoncular gezdirecek turist bekliyor

Didim'de faytoncular gezdirecek turist bekliyor

Aydın’ın Didim ilçesinde fayton turuyla nostaljik bir geleneği sürdüren Mustafa Kalyancı, turizm sezonun açılmasını dört gözle beklediğini belirtti.
Didim’in Altınkım sahillerinde turizm sezonu boyunca turlayarak yerli ve yabancı turistleri gezdirdiğini belirten faytoncu Mustafa Kalyancı, Lili ile Bili adında iki atı ile geçimini sağlamaya çalıştığını ifade etti.
Faytona koştuğu iki atın günde 6 kilogram arpa ve 8 kilogram saman karışımı yem tükettiğini kaydeden Kalyancı, Sonbahar, Kış ve İlkbahar ayların da zaman zaman atlarını meraya saldığını söyledi. Didim’de 2- 3 faytoncu daha bu işi yaptığını belirten Kalyancı, “Saman ve arpa fiyatların artışı nedeniyle atlara bakmakta zorlanıyoruz. Turizm sezonunun açılmasını dört gözle bekliyorum. İlçede turist gezdirmeye hazırım. Geçen sezon Altınkum sahilde bir turu 25 TL karşılığın da gerçekleştiriyordum. Turizm sezonu Didim de 5- 6 kadar sürüyor. Atlarım Lili ile Bili daha küçük tay iken bunları kendi ellerimle yetiştirdim. Babadan gelen bir meslektir. Geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bu fayton işini sevdiğim için sürdürüyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.