Didim'de gönüller engel tanımadı

Didim'de gönüller engel tanımadı

Didim'de gönüller engel tanımadı

Aydın’ın Didim ilçesinde doğuştan engelli Zehra ile Cemal engel tanımayarak yaşamlarını birleştirdi. Doğuştan yüzde 90 fiziksel engelli olan Zehra Cakın Alabas , şimdilerde alacağı Ayşe bebeğini bekliyor.
Didim’de yaşayan Cemal Cakın(39) ile engelli eşi Zehra Cakın Alabas’ın (30) ilk görüşte aşkları mutlu sonla bitti. Geçen yıl Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin düzenlediği Engelliler gecesinde birbiriyle tanışan Cemal ve Zehra’nın aşkı kısa süre sonra nikah masasında sona erdi. 6 Ocak 2014 tarihinde evlenen Cakın çifti Hisar Mahallesi Yoran Küme evlerinde yaşamlarını sürdürürken Cakın çifti şimdilerde kucaklarına alacakları Ayşe bebeği bekliyor.
“MÜHİM OLAN ENGEL DEĞİL ENGELLİLERE AŞMAKTIR”
Cemal Cakın, eşiyle geçen yıl düzenlenen 3 Aralık Engelliler Günü gecesinde gördüğünü ve bir tanıdığı sayesinde Zehra ile tanıştığını belirterek “Tanışmamız ardından Zehra’nın ailesiyle tanıştım. Niyetimiz anlattık ve ardından düğün yaparak evlendik. Mühim olan Engel değil Engellilere aşmaktır. Ben sevdim; o yüzden evlendik. Eşim şu an 7 aylık hamile” dedi.
Eşinin fiziksel engelli olmasından dolayı her zaman yardım ettiğini belirten Cakın “Ben onun eli ayağı oluyorum. Destekçisiyim, yanındayım. Kendisi de bazı şeyleri kendi yapabiliyor. 2 ay sonra doğacak bebeğimize Ayşe adını koyacağız. Ağabeyimin ölen eşinin adıydı Ayşe. O’nun adını koyduk. Mutluyuz neşeliyiz. Etrafımızdakilerde bizi mutlu görüyor; sıkıntımız yok” diye konuştu.
“ANNE OLACAĞIM İÇİN MUTLUYUM”
Doğuştan yüzde 90 fiziksel engelli olan Zehra Cakın Alabas ise eşiyle 1 sene önce 3 Aralık Engelliler Gecesinde tanıştığını belirterek “Evliyim, çok mutluyum. Eşimi çok seviyorum. Eşimin evlenme isteğine ailem şaşkınlıkla karşıladı ve sonra kabul ettiler. Daha sonra nişan ve düğünümüz oldu. Evlendik çok mutluyuz; tüm engelli arkadaşlara tavsiye ederim. Anne olacağım için çok mutluyum; heyecanlıyım. Bazı işlerimi kendim görebiliyorum ama ihtiyacım olduğumda her zaman yanımda; engelli olan arkadaşlarıma da sesleniyorum kendilerini eve kapatmasınlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.