Didim'de kaçak yapılara göz açtırılmıyor

Didim'de kaçak yapılara göz açtırılmıyor

Didim'de kaçak yapılara göz açtırılmıyor

Didim’de denize sıfır halk plajının kullanımının bir otel tarafından kapatılmasının ardından başlayan yargı süreci neticesinde yıkım kararı verildi.
Didim’de Gaye 1 Sitesi sakinleri, denize sıfır halk plajının kullanımının bir otel tarafından kapatıldığını ileri sürmesi ve Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın kaçak yapı ve işgallerin yıkımının yapılacağını dile getirmesinin ardından başlayan süreçte yargı kararını verdi. Bilindiği üzere;Didim Belediyesi bu yıl yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Yeşilkent bölgesindeki bir otelinin halkın ortak kullanımı olan plajı kapatması sonucunda Gaye 1 sitesi sakinleri konuyu kamuoyuna dile getirmiş ve belediye konuyla ilgili yasal çalışma başlatmıştı. Didim Belediyesi de konuyla ilgili 13 Nisan 2016 tarihinde tatil zaptı düzenleyerek yasal işlem başlatmıştı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konunun encümende görüşülüp karara bağlandığını söylemişti. Didim Belediyesi ekipleri otelin yaptığı kaçak iskele ve diğer yapıları yıkmak için bölgeye geldiğinde Otel yetkilileri işgallerin yerinden kaldırılmasını önlemek amacıyla Aydın Bölge İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı almıştı.
“YARGI BELEDİYEYİ HAKLI BULDU”
Alınan yıkım kararının ardından Didim Belediyesi de yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti. Belediyenin yaptığı itiraz Mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından karar belediye tebliğ edildi. Kararın tebliğ edilmesinin ardından Didim Belediyesi ekipleri 13 Haziran Pazartesi günü yıkım için tekrar otele geldi. Yıkımlar kapsamında otel tarafından yapılan açık mini kafe, animasyon alanı ile denize yapılan iskelelerde çalışma başlatıldı.
“BİZİM GÖZÜMÜZDE HERKES EŞİT…”
Kaçak yapıların yıkım süreciyle ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Bilindiği üzere yıkım esnasında otel yetkilileri yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz de ardından yürütme durdurma kararına itiraz ettik ve mahkeme bu kararı iptal etti. Bugünde mahkeme kararı neticesinde yıkımla başladı. Bizim gözümüzde herkes aynı çerçevede; herkesin hakkına razı olması lazım. Kamuya ait olan bir yerde kamunun vicdanını sızlatacak şekilde ve bu şekilde karşı karşıya gelinmemesi lazımdı. Sonuçta biz herkese eşit şekilde yaklaşıyoruz. Yasalara uygun şekilde bu çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.