Didim’de plaj kurtaran projesi

Didim’de plaj kurtaran projesi

Didim’de plaj kurtaran projesi


█GerçekGazetesi
Didim Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) işbirliğinde Mavi Bayraklı Altınkum Halk Plajı"nda 17-23 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Plaj kurtaran projesinin” tanıtımı yapıldı.
Altınkum plajında kurulan stant üzerinde yapılan projenin tanıtımına Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Aydın-İzmir İlleri Mavi bayrak koordinatörü Doğan Karataş, TEMA Didim Temsilciliği üyeleri ile projede görevli üniversite öğrenciler yer aldı.
Gerçekleştirilecek olan projeyle ilgili olarak Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray bilgiler verdi. Kıray projede gönüllü olarak 7 üniversite öğrencisinin çalışacağını, Yerli-Yabancı turistler ile esnaflara yönelik bilgilendirme çalışması yapacağını dile getirdi. Kıray İngilizce ve Türkçe broşür bastırılacağını, bir hafta boyunca anketler yapılacağını belirterek “Ayrıca bu projede plaj temizliği, Deniz temizliği yapılacak. Çocuklara ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecek” dedi.
Aydın-İzmir İlleri Mavi bayrak koordinatörü Doğan Karataş ise İngilizce ve Türkçe olarak yapılacak anketler 6 günün sonunda basına ve kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, “3 ana başlıkta bu çalışmalar yapılacak. İlk olarak Çevreyle ilgili anketler yapılacak. İkinci olarak Sahilin temizliği ölçme metoduyla yapılacak. En son olarak ta Didim Belediyesinin katkılarıyla insanlara çevre eğitimi verilecek.”dedi.
Altınkum"un tesadüf olarak seçilmediğini de söyleyen Karataş “Altınkum yerli-yabancı bir çok turistin tatil amaçlı geldiği yerlerin başında geliyor. Metrekarede insan yoğunluğu en fazla olduğu plajlardan birisi; buranın turist profili ne?, neden geliyorlar? gibi sorular da ele alınacak” dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Sahil ve Deniz temizliği konusunda duyarlı olduklarını belirterek “Biz sahillerimizi temiz tutarsak bu projelere gerek kalmaz. Bu anlamda yapılan çalışmayı önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
17-23 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Plaj kurtaran projesinde Ege, Ankara, Bilkent ve Atılım Üniversitelerinden 7 öğrenci gönüllü olarak görev yapıyor.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum