Didim'de yabancılar 6 yaşındaki Gülümsü'nün yüzünü güldürdü

Didim'de yabancılar 6 yaşındaki Gülümsü'nün yüzünü güldürdü

Didim Kent Konseyi bünyesinde ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların görev aldığı Gönüllüler Çalışma Grubu, bedensel engelli 6 yaşındaki Gülümsü Suvari’ye yurt dışından getirttikleri özel tasarım cihazı teslim etti.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma grubu üyeleri, Didim’de yaşayan Gülümsü’nün yüzünü güldürdü. 6 yaşındaki bedensel Engelli Gülümsu Suvari’nin yürümesi yurt dışından getirtilen özel cihaz ailesine teslim edildi. Bir kafede gerçekleşen teslim törenine Didim ve Yöresi Engelliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş, Gönüllüler Çalışma grubu üyeleri, Gülümsü Suvari ile ailesi katıldı.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş Yabancı Gönüllüler Çalışma Grubunun her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, yaptıkları bu bağıştan dolayı tüm üyelerine teşekkür etti.
APARATIN ÖZELLİKLERİ
Bedensel Engelli Gülümsu Suvari’nin yürümesi için getirtilen cihaz bir yürüyüş askısı görünümünde; apartı Debby Elnatan adlı bir vatandaş yürüyemeyen oğluna yardımcı olmak amacıyla geliştirmiş. Yapılan aparat yetişkin birine ve çocuğa takılıyor. Yani çocuk bir kemer ile yetişkin kişinin beline bağlanıyor. Onun sayesinde ayakta ve dik durabiliyor. Birbirine bağlı birer sandalet ile aynı anda adım atıyor. Böylece çocuk düşmeden ve dengesini kaybetmeden egzersiz yaparak yürüyebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.