Didim’de yeni itfaiye binası inşaatı sürüyor

Didim’de yeni itfaiye binası inşaatı sürüyor

DİDİM'İN YENİ İTFAİYE BİNASINDA GÖNÜLLÜ YANGIN EKİLERİNE EĞİTİM VERİLECEK

Gerçek Gazetesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilen Aydın'ın Didim İlçesi'nde, 2008 yılına birçok yeni proje ile girildi. İlçedeki önemli projelerden bir tanesi olan ve Didim Belediyesi tarafından yürütülen yeni itfaiye binasında inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor.
Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Proje Sorumlu Taner Küsmez, yeni itfaiye binasının 4 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildiği söyledi. Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, Didim'e daha modern bir itfaiye binasının kazandırılması için projeler hazırladıklarını belirten Küsmez, Türkiye'de eşi bulunmayan bir projeye Didim Belediyesi'nin ev sahipliğinde imza atıyoruz. Proje toplam 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde oluşturulacak ve bünyesinde spor salonu, toplantı salonu, yemekhane, misafir odası, basketbol sahası, kütüphane ve helikopter pisti barındıracak. Ayrıca bina ülkemizde son dönemlerde uygulanmaya başlayan yeni bir sistemle depreme dayanıklı olarak inşa edilecek dedi.
Yeni itfaiye binasında Didim Arama Kurtarma Derneği içinde bir mekanın oluşturulacağını açıklayan proje sorumlusu Taner Küsmez, Dernek üyeleri burada kara, deniz ve orman yangınlarında itfaiye ekiplerimize yardımcı olacak gönüllü yangın söndürme ekipleri oluşturarak, bu ekiplere burada teorik ve uygulamalı eğiti verilecek. Ayrıca dernek bünyesindeki ilkyardım hizmetleri bu bürodan yürütülecek. Amacımız halka hizmet ve vatandaşa yardım bizde bunu en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.