Didim’e 5 bin yataklı yeni tesisler geliyor

Didim’e 5 bin yataklı yeni tesisler geliyor

Didim’e 5 bin yataklı yeni tesisler geliyor

Gerçek Gazetesi
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim"de tahsisleri yapılan arazilere 5 bin yatak kapasiteli yeni tesislerin yapılacağını belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın Didim"deki Turizm Koruma ve Gelişim Alanlarında yapmış olduğu tahsislere turizmcilerden olumlu tepki aldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan tahsislerde Kırkiçi Güllüdam Mevkiinde 1,2 ve 3 no"lu parseller tahsis edildiğini dile getiren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Parlamenterler Sitesinin batı kısmında yer alan ve Sarıkum Mevkii olarak adlandırılan 2 parselinde yatırımcıya tahsis edildiğini ve toplamda 5 parsel üzerine 5 bin yataklı nitelikli turizm tesislerin yapılacağını kaydetti.
Güllüdam mevkiinde yer alan 1, 2 ve 3 no"lu parsellerin turizm tahsis alanları içerisinde yer aldığını ve bu 3 yerin toplamda yaklaşık 600 kusur dönümlük bir yer olduğunu söyleyan Başkan Atabay, “Bu yerler daha önce 600 küsur dönüm olarak bir firmaya golf oteli yapımı için bakanlıkça tahsis edilmişti. Tahsisten sonraki aşamada firma yükümlülüklerini yerine getiremediği için tahsis geri iade edildi. Bizde dernek olarak süreç içinde Bakanlığa Parlamenterler sitesinin batı kısmında kalan ve Sarıkum Mevkii olarak bilinen yer için plan taslağı hazırlıyorduk. Aynı süreç içerisinde 600 küsur dönümlük arazinin yine bizim görüşümüz doğrultusunda 3 ayrı parsele bölünmesini bakanlığa talep etmiştik. Onlarda parselin 3 parsele bölünmesini daha doğru olacağını ve bu doğrultuda çalışma yapmaya başladıklarını söylediler. Gelinen neticede 3 parsele bölünmüş ve 3"nün de tahsisi gerçekleşmiştir” dedi.
2 PARSELİN
TAHSİS MÜJDESİ
Atabay, yapılan 3 parselin tahsisin ardından Parlamenterler Sitesi"nin batı kısmında kalan ve Sarıkum Mevkii olarak bilinen mevkii de 2 yeni tahsisin yapıldığını müjdeleyarek, “Bu yerdeki tahsisleri ilçede turizmcilik yapan Kadir Karakaya"ya ait TİTAŞ turizm şirketi aldı ve bu da bizi en az diğer 3 tahsisi yapılan yer gibi sevindirdi. Ayrıca Didim içinde bir yatırımcının çıkması ve cesaret göstermesi bundan sonra yatırım yapmayı düşünen şahıs ve firmalara cesaret verebilmektedir” diye konuştu.
5 BİN YENİ YATAK
YAPILACAK
Atabay, tahsisi yapılan bu arazilere imar planı gereği tatil köyü ve oteller yapılacağını açıkladı. Atabay, “Tercih bu anlamda yatırımcı firmaya aittir. Bu tahsisi yapılan yerlerde yaklaşık 4 bin 500-5 bin yataklı nitelikli tesislere sahip olacağız. Tahsisin şartları gereği mücbir sebepler dışında yatırımın öngörülen süreler içerisinde bitirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
“BU SONUÇ
ORTAK HAREKET
ETMENİN GÜCܔ
Tahsislerin arkasından en az 5 parsel üzerinden daha Turizm Derneğinin verdiği plan taslağı çerçevesinde bakanlığın çalışma yaptığını bildiklerini kaydeden Atabay, şunları söyledi: “Sanıyorum bunlarda makul süreler içerisinde tahsise açılacaktır. Özetle bu işlere girişirken beyan ettiğimiz gibi hiçbir işin boyutu bizleri aşmamaktadır. Bu tip planlamalar yatırımlar hangi ölçekte olursa olsun, kendi bünyemizde yapılabilir, başarılabilir. Bu örnek ilçedeki tüm dinamitlerin ortak fikri ve bir araya gelebilmesi yetisi ile yapılan bir hareketin, oluşturulan konsorsiyumun gücünün neticesidir. İlçemizde çözülmeyi bekleyen birçok sorun bu yöntemle yani dayanışma ile çözülebilecektir. Ben buna inanıyorum. Yarının Didim"ini bizler bu günden hazırlayacağız. Günü birlik politikalar ve çekişmelerle geleceğimize gem vurmamalıyız. Bu başarı hepimizin; bize de ileriye dönük gerekli tüm enerji ve güven vermektedir”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.