Didim’in “Özgür Kulaçlar Projesi” destek bekliyor

Didim’in “Özgür Kulaçlar Projesi” destek bekliyor

Didim’in “Özgür Kulaçlar Projesi” destek bekliyor

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca başlatılan “Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları” Programı için 2016 yılı proje teklif çağrısına Didim Engelliler Derneği, Kaymakamlığın, Belediye Başkanlığının ve Turizm Derneği destekleriyle “Özgür Kulaçlar” adlı proje ile müracaat etmişti.
Haziran ayında Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin (DİYED) başvurusuyla birlikte başvurusu yapılan 750 projeden uygulanabilir ve desteklenebilir. 16 projeden biride DİYED’in “Özgür Kulaçlar Projesi” oldu. Altınkum plajındaki Engelliler Plajı olarak düzenleme çalışmalarına başlanan alanın proje alanı olarak düşünüldüğü bu alanda tüm Didimlilerin yararlanabileceği bir plaj olmakla beraber bedensel engeli olanlarında rahatça denize girebileceği asansör benzeri aparatlarında olacağı ve ayrıca bir dalış merkezi oluşturulup burada bröveli dalgıçlar eşliğinde engellilere dalış eğitimi verilmesi planlanıyor.
Didim Yöresi Engeliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta 18-19 Ağustos günlerinde İstanbul’da proje tanıtım ve hedeflerini anlattıklarını beğenilen projeler arasında girdiğini önümüzdeki günlerde Didim’e gelip proje alanının incelenmesi konusunda bir çalışma yapılacağı ve 16 proje içinde bu sene 5 projeye destek çıkacağını belirtti.
Projenin hazırlanması ve destekçileri arasında Didim’in Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi ile birlikte güçlü kuruluşlarından olan Didim Turizm Derneğinin de içinde olmasından dolayı ilk beşin içine girebileceklerini umduğunu belirtti. Proje değerlendirmesi devam ederken, DİYED geçtiğimiz Ramazan Bayramı “Öncesi Engelsiz Plaj” olarak düşündükleri alana dubalar yerleştirmiş ve tekerlekli sandalye ile denize girilebilecek rampalar oluşturmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.