Didimli hayırseverden kardiyoloji bölümüne bağış

Didimli hayırseverden kardiyoloji bölümüne bağış

Didimli hayırseverden kardiyoloji bölümüne bağış

Didim Devlet Hastanesine yardımsever bağışçı tarafından kardiyoloji biriminde kullanılmak üzere ritim holter ve tansiyon holter cihazı bağışlandı.
Didim Devlet Hastanesine Kardiyoloji bölümünde kullanılmak üzere adının gizli kalmasını isteyen bağışçı tarafından Ritim Holter ve Tansiyon holter cihazı bağışlandı. Didim Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ercan Toprak tarafından kullanılacak olan cihaz hastanede kullanımına başlandı
Holter Tansiyon; Kola takılı kalıp tansiyonu belli aralıklarla otomatik olarak ölçüp kaydeden ve sonra bunun dökümünü veren bir cihazdır. Cihaz, hastanın normal yaşantısı sırasında 24 saat süreyle ve planlanan belli aralıklarla, tansiyonu ölçerek kaydeder. Süre sonunda hastadan cihaz çıkarılır ve kaydedilen bilgiler bilgisayarda değerlendirilir, böylece bütün bir gün boyunca kişinin tansiyon profili ortaya çıkarılır.
Tansiyon Holteri Nedir ve Nasıl Uygulanır? Tansiyon Holteri hastaların gün boyu tansiyonlarının sık aralıklarla ölçerek; uykuda, dinlenirken, aktif haldeyken tansiyonu ve nabız sayısını kaydeden bir cihazdır. Süre sonunda hastadan cihaz çıkarılır ve kaydedilen bilgiler bilgisayarda değerlendirilir, böylece bütün bir gün boyunca kişinin tansiyon profili ortaya çıkarılmış olur. Bunun sonucuna göre hastanın tanısı kesinleştirilir ve uygun tedavi düzenlenir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.