Didimliler demokrasiye sahip çıkmak için yürüdü

Didimliler demokrasiye sahip çıkmak için yürüdü

Didimliler demokrasiye sahip çıkmak için yürüdü

Didim Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitinginde binlerce Didimli demokrasiye sahip çıktı.
Didim Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu yürüyüşe ve mitinge Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP’li ilçe belediye başkanları, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Partili ve CHP’li Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı. Yürüyüşte Aydın Büyükşehir Belediye bandosu da marşlar çaldı. Belediye önünden başlayan Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüşte Didimliler ev ve işyerlerinden alkışlarla yürüyüşe destek oldu. Yaklaşık 8 bine yakın vatandaşın katıldığı yürüyüş Didim Kent Meydanında sona erdi.
Yürüyüş sonrası gerçekleşen miting öncesinde katılım sağlayanlar tek tek platforma davet edildi. Mitingde ilk konuşmayı gerçekleştiren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “15 Temmuz gecesi demokrasimize, Cumhuriyetimize, laik devletimize ve laik düzenimize bir darbe yapılmak istendi. Bu darbeleri daha evvellerde bunu görenler bilirler. Darbenin arkasında sorduğum her cevap başka soruları getirdi. Yine kahraman Türk askeri, Türk Polisi ve Türk milleti bu darbeyi önledi. Bu akşam burada konuşuyorsak sizler Türk bayrağı ve Atatürk posteri sallıyorsanız bu yine sizlerin sayesindedir. Bu vatan kolay kazanılmadı. CHP darbelerden en fazla zarar görmüş partidir. Yıllarca yöneticileri başkanları tutuklandı kodeslere atıldı. Partinin mal varlığına el konuldu siyasi yasaklar getirildi. Netice Türk halkının iradesi ve gücüyle bu güne kadar gelindi. Biz yurdumuzu kolay kazanmadık kolayca teslim etmeyeceğiz. Bu yurdu kanımızın son damlasına kadar savaşmadan teslim eder miyiz?” ifadelerini kullandı.
“Darbecilere direnen bu halk gerçek bir kahramanlık ortaya koydu"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Didim’den dalga dalga hürriyet ve bağımsızlık ilkesinin yayıldığını belirterek “İşte Cumhuriyet ve Demokrasi aşığı insanlar burada; Bizler Cumhuriyetin temel değerlerine sıkı sıkıya bağlı millet ve devlet olmayı tüm dünyaya göstermiş kahraman bir neslin evlatlarıyız. Bugün burada ’Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın diyen’ haykıran İstiklal Şairi Akif’in uyarısını koşulsuz kabul eden ve darbe gecesi canını hiçe sayan Mustafa Kemal’in askerleriyle birlikteyiz Didim’de… bugün burada Didim’den dalga dalga yükselen hürriyet ve bağımsızlık ilkesinin Anadolu’da yankılanan ’Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ çağrısını canından öte bilen Didimlilerleyiz. Çünkü biz Dumlupınar’ı Sakarya’yız ve Çanakkalle’yiz. Bu ruhu sonsuza dek sürdüreceğiz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Namluların ölüm kustuğu uçakların bomba yağdırdığı 15 Temmuz gecesinde meydanlara koşan ve darbecilere diren bu halk tarihe geçecek bir kahramanlık ortaya koydu. Demokrasiye karşı bu haine saldırıya karşı milletimiz kahraman güvenlik güçlerimize ile birlikte can si parene direniş göstermiştir. Milletimizin özgür iradesine karşı kanlı darbe girişimine Didim’den lanetliyorum. Canlarını veren vatandaşlarımız için Kahraman güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Gün birlik ve beraberliğimizi taçlandırma günü; gün Ulu önder Atatürk’ün Cumhuriyetine sahip çıkma günüdür. Biz Ayyıldız bayrağımızı hep birlikte dalgalandırmaya devam edeceğiz. Dilimiz dinimize siyasi görüşlerimizi ne olursa olsun bizler bu Cumhuriyeti’mize hep birlikte sonsuza dek yaşatacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı yaklaşıyor. Biz bu bayramı meydanlara çıkıp kutlamak istiyoruz. Hep birlikte bu bayramı meydanlarda kutlayacağız. Biz 23 Nisan’ı, biz 29 Ekimiz biz 30 Ağustos Zafer bayramıyız. Bugün bizleri bir ayada toplayan Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay’a ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Çerçioğlu’nun konuşmasını sonlandırmasının ardından CHP Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan, Didim Belediyesi adına Başkan Çerçioğlu’na çiçek verdi. Konuşmaların ardından Platforma çıkanlar he birlikte halkı selamlayarak 10. Yıl Marşını hep bir ağızdan seslendirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.