Dikkatsizlik kazalara böyle sebep oldu

Dikkatsizlik kazalara böyle sebep oldu

İzmir'de meydana gelen bazı trafik kazalarını MOBESE kameraları kaydetti. Saniye saniye görüntülenen kazaların çoğunun dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamaktan kaynaklandığını belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün kentin cadde ve meydanlarına kurduğu sabit ve hareketli Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarının kaydettiği trafik kazası görüntüleri, görenleri şoke etti. Ketin farklı yerlerinde ve farklı tarihlerde kaydedilen kazaların, genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği gözlendi.

FREN YERİNE GAZA BASTI 

Kameralara yansıyan ilk görüntü, Alsancak Eski alman Kosolosluğu önünde meydana geldi. Sağ şeritte park halinde duran araç içerisindeki sürücü, fren yerine gaza basınca, sol taraftaki kafeye girdi. Yayaların yoğun olduğu yerdeki kazada. ölen yada yaralanan olmazken büyük bir faciadan dönüldü.

KIZ ÖĞRENCİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ 

İkinci kaza ise Bornova Mustafa Kemal Caddesi Migros Kavşağ'nda meydana geldi. Kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen, çok sayıda yaya kendini araç yoluna attı. Araçlara yeşil yandığı halde koşarak kendini yola atan bir kız öğrenciye hızla gelen otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan kız öğrenci yere düşerken, elinde bulunan kitaplar da havaya uçtu. Çevredeki vatandaşlar, kız öğrenciye yardım ederken, öğrenci yaralı olarak kurtuldu.

NE IŞIKLARA NE YOLA BAKTI...

Karşıyaka İskele önünde meydana gelen bir sonraki kazada, araçlara yeşil ışık yanarken koşarak ve soluna bakmadan karşıya geçmek isteyen kadına minibüs çarptı. Savrulan genç kadın kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

FACİA SON ANDA ÖNLENDİ 

Bir diğer dikkatsizlik sonucu doğan kaza ise Alsancak Gar Kavşağı'nda meydana geldi. Bisikleti ile sağ şeritte giden erkek şahıs, sağ şeritte park halinde duran taksi şoförünün sol ön kapısını açmasıyla, kapıya çarpıp yol ortasına düştü. Arkadan gelen bir başka otomobil sürücüsü yere düşen bisikletliyi son anda fark edip direksiyonu kırıp faciayı önledi.

ARAÇLAR PERVANE OLDU 

Başka bir kaza ise Alsancak Hocazade Camii kavşağında meydana geldi. Sabaha karşı fasılalı yanan ışıklarda ara yoldan çıkan araca, ana yoldan hızla gelen araç çarptı. Çarpmanın şiddetiyle 2 araç defalarca kendi etrafında döndü. Büyük kazada sürücüler hafif yaralı olarak kurtuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.