DİKTATÖRÜ AYDIN'DA DEĞİL, ANKARA'DA ARAYIN

DİKTATÖRÜ AYDIN'DA DEĞİL, ANKARA'DA ARAYIN

Gündüz: "Başkanımız Çerçioğlu'nun açıklamasında, bu işin AKP’si, CHP’si olmaz. OSB’nin başında işin ehli sanayiciler olmalı diyerek, yol göstermesinde ne gibi bir sakınca olabilir" dedi.

Durmuş TUNA / Gerçek Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, son dönemde gündemde olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Hüseyin Gündüz kamuoyuna yapılan bazı açıklamaların maksadını aştığını, Aydın Büyükşehir Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nu hedef almaya yönelik olduğunu söyledi.

CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz CHP olarak OSB’nin siyaset dışında kalması gerektiğine inanıyoruz. OSB asla bir siyaset malzemesi olmamalı, anlamsız çekişmeler ile önü kapatılmamalıdır. Ancak görüyoruz ki, yapılan açıklamalar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nu hedef almaya yöneliktir. Bazı açıklamalar hakaret boyutuna ulaşmıştır. Yapılan bu seviyesiz açıklamalar ve açıklamaların yapıldığı mekanlarla siyaset bulaştırıldığı için biz de Söke CHP olarak açıklama yapmaya gerek duyduk.

Organize Sanayi Bölgesi Söke’miz için yaratacağı iş alanları ve istihdam bakımından en önemli ve en öncelikli konusudur. Bunun hangi siyasi parti ve düşünceden olursa olunsun ortak düşünce olduğuna inanıyorum.

Ancak son dönemde yapılan açıklamalar, açıklamaların yapıldığı mekanlar ile siyasi çekişmeden çok OSB’yi siyasetin tam göbeğine çekmeye çalışmaktır. Bazı isimlerse sosyal medyadan hedef gösterir nitelikte açıklamalar yapmaktadır.

“ÖZLEM HANIM SİYASET ÜSTÜ BAKIŞINI GÖSTERDİ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu Söke ziyaretinde sorulan bir soru üzerine Söke Organize Sanayi Bölgesi için samimi düşüncelerini açıklamıştır. Açıklamasında “Bu işin AKP’si, CHP’si olmaz. OSB’nin başında işin ehli sanayiciler olmalı” diyerek OSB’yi siyasetten uzak, Söke’nin önünü açacak bir yatırım olduğunu açıkça beyan etmiştir. “Tüm siyasi partilerin sanayici olan temsilcilerini de alın, ortak akılla bu OSB’yi ayağa kaldırın” cümlesi Başkan Çerçioğlu’nun OSB’ye siyaset üstü bakışını açıkça göstermektedir.

“AÇIKLAMAYI PARTİDE YAPMAK SİYASET DEĞİL Mİ?”

Ancak OSB yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Sayın Kasım Üzüm’ün yerel gazetelerde yer alan açıklamalara karşılık kendisini savunmak ve OSB yönetimi adına yapılan işleri anlatmak üzere seçtiği mekan, partisi AKP’nin ilçe merkezi olmuştur. OSB’nin yönetim kurulu başkanı varken, OSB’nin kendi idari binası varken bu neyin mesajıdır? AK Parti İlçe Başkanı Sayın Fatih Gürer’in ‘işin içine siyaset karıştırmak ihanettir’ diyerek suçladığı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmek üzere düzenlenen basın toplantısını AKP ilçe merkezinde yapmak; siyaset karıştırmaktan öte Söke OSB’yi siyasetin tam göbeğine almak değil midir?

“DİKTATÖR ARANIYORSA AYDIN’DA DEĞİL, ANKARA’DA ARANMALI”

AKP İlçe Başkanı Sayın Fatih Gürer, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nu ‘Diktatörlük’ oluşturmakla suçlamıştır. Aydın halkının büyük sevgi ve takdiri ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış, vatandaşımızdan artarak takdir ve teveccüh görmeye devam eden Sayın Çerçioğlu’na ‘diktatör’ yakıştırmasını yapacak en son siyasi düşüncenin AKP olduğunu sanıyoruz. Kendilerine oy vermeyen kentlere hizmetin gitmeyeceğini açıkça beyan edebilen ve bunu açıkça da hissettiren, ülkede başta kendilerinden olmayana siyasi baskı uygulayan, ‘ben ne dersem o’ zihniyeti ile ülkeyi yöneten, ayrıştıran CHP ya da CHP’li Belediye Başkanları değil; AKP’nin ta kendisidir. Sayın Gürer, bir diktatör arıyorsa bunu Aydın’da değil, Ankara’nın göbeğinde ‘AKSARAY’da aramalıdır.

“KENAN ÖZCAN’IN AÇIKLAMALARI MAKSADINI AŞMIŞTIR”

İlçemizde İl genel meclis üyeliği yapmış, Söke OSB müteşebbis heyet içinde yer almış Kenan Özcan’ın; Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu hedef alan bazı cümleleri, maksadını aşmaktadır. Kenan Özcan’ın bu tavrını anlamak mümkün değildir. Ancak halkımız bunu en iyi takdir edecek mercidir.

“VALİ VE KAYMAKAMIN AÇIKLAMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Diğer taraftan yaşanan ve medyada yer alan son olayda Aydın Valisi Sayın Erol Ayyıldız’ın söylediği iddia edildiği “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı etkinlikte olmayız. Büyükşehir logosunu kaldırın, öyle görüşürüz” sözleri; yine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un, Aydın Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanına “Emniyeti ve istihbaratı karşınıza almayın; sözleri oldukça düşündürücüdür. Son iki günde devletin, Büyükşehir Belediyesi ve halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bakışını açıkça yansıtan bu tutum; Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun Söke OSB yönetimin başında devleti temsil eden Kaymakamın olmasının yanlışlığını dile getirmesini oldukça haklı çıkarmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.