Dinarlı’nın fotoğraf sergisi Apollon Tapınağı’nda

Dinarlı’nın fotoğraf sergisi Apollon Tapınağı’nda

Dinarlı’nın fotoğraf sergisi Apollon Tapınağı’nda


Gerçek Gazetesi
Fotoğraf sanatçısı Tufan Dinarlı"nın “Uygarlıklar Deltası Meandros” adını taşıyan 19. kişisel sergisi 25 Haziran Cuma günü, Didim Apollon Tapınağı"nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Meandros"un, Büyük Menderes Nehri"nin Ege Ovası"nda doldurduğu alana verilen antik isim olduğunu belirten Dinarlı, “Menderes Nehri binlerce yıl boyunca taşıdığı alüvyonlar ile Söke Ovası"nın oluşumuna sebep olmuş ve bundan dört binyıl önce deniz kenarında birer liman kentleri olan Efes, Priene, Milet, Myus gibi kentlerin deniz ile ilişkisini kesmiş ve bu kentlerdeki yaşamı değiştirmiş zaman içinde ise sonlandırmıştır. İsmet Zeki Eyüboğlu «Anadolu Uygarlığı» isimli kitabında «Anadolu"da yaşayan uygarlıkları görmek isterseniz, halkın gelenekle rine bakın» der. «Uygarlıklar Deltası Meandros» fotoğraf sergisi, Heredot"un «Çalışan Nehir» adını verdiği Menderes Nehri etrafındaki antik kentlerin fotoğraflarından ve bu kentler civarında bugünde yaşamını sürdüren insanların geleneklerinden oluşmaktadır. Tamamı 50x70 cm. boyutlarında olan fotoğraflardan oluşan sergide, Kapıkırı Antik Kenti Herakliayı gösteren bir fotoğraf 50x200 cm. boyutlarında panaromik olarak, özel basıldı. «Uygarlıklar Deltası Meandros» fotoğraf sergisi, 25 Haziran 2010 Cuma akşamı, Meandros Festivali açılış sergisi olarak Didim Apollon Tapınağı"nda saat 20.00 de açıldı. Gezici bir sergi olarak hazırlanan fotoğraf sergisi, Meandros festivali boyunca etkinlik yapılacak olan köylerde ve mekanlarda, açılarak daha fazla sayıda izleyiciye de ulaşmış olacak.” dedi.
Fotoğraf sanatçısı Tufan Dinarlı"nın “Uygarlıklar Deltası Meandros” fotoğraf sergisi 26-27 Haziran günlerinde Güllübahçe,
3-4 Temmuz günlerinde Akköy, Yeniköy, Balat köyleri,
10 Temmuz"da Kuşadası,
11 Temmuz"da Serçin Köyü,
17 Temmuz"da Kapıkırı, Gölyaka köyleri,
18 Temmuz Kuşadası Kirazlı Köyü,
24 Temmuz Karacahayıt Köyü,
31 Temmuz da ise Milet Antik Kenti"nde sergilenecektir.
Tufan Dinarlı"nın diğer fotoğraf çalışmaları ve fotoğrafçılık üzerine verdiği derslere http://www.fotobelgesel.net adresinden ulaşabilirsiniz.
“Uygarlıklar Deltası Meandros” fotoğraf sergisinde yer alan fotoğraflar aşağıdaki adresten görülebilir.
http://picasaweb.google.com.tr
tufan.d/UygarlKlarDeltasMeandrosFotografSergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.