DOĞANBEY HALKI ÇERÇİOĞLU’NA MİNNETTAR

DOĞANBEY HALKI ÇERÇİOĞLU’NA MİNNETTAR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz yıl Kasım ayında vatandaşların avlanma sahası olarak firmalara kiralanmasına karşı çıkarak başlattığı direnişe destek vererek Karina Dalyanı’nın ihalesine katılma kararı almıştı.

Haber: Durmuş Tuna

Başkan Çerçioğlu’nun aldığı karar nedeniyle ihale iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Karina Dalyanı’nın kiralama ihalesine katılma kararı almasından sonra aynı gün, ilgili Kurum tarafından ihale iptal edilmişti. Topuklu Efe’nin Doğanbey ve Tuzburgazı halkının yanında olması tüm Türkiye’de gündem olmuştu. 
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Bülent Tezcan da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımış ve meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Doğanbey ve Tuzburgazı halkının yanında olduklarını belirterek, destek verdiklerini ve Karina Dalyanı'nın köylüler tarafından işletilmesi gerektiğini söylemişti. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP’li vekillerin yapmış olduğu mücadele sonrası AKP çark etti ve Karina Dalyanı'nı halkın işletmesi noktasında karar alındı. 
Kendi avlanma sahalarının ellerinden alınmak istenmesine engel olduğu için Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’na minnet duygularını ifade eden  vatandaşlar, “Özlem bçBaşkanımız ihaleye girme kararı almasaydı o gün Karina Dalyanımız AKP tarafından büyük şirketlere ihale edilecekti, peşkeş çekilecekti çünkü o şartlarda yani o ihale şartlarına göre bizim o paraları vermemiz mümkün değildi, imkanımız yoktu. Allah Özlem Başkanımızdan razı olsun. Halkımızın yanında oldu, halkımızın direncine destek verdi ve dolayısıyla da Karina Dalyanı'nın bugün bizim istediğimiz şekilde ihale edilmesine karar verildi. Bu konuda Özlem Başkanımızın çok büyük başarısı var. Karina Dalyanı bugün halkın dalyanı olmuş ise bu Çerçioğlu sayesindedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.