Doğanbey, taş evleri ile cezbediyor

Doğanbey, taş evleri ile cezbediyor

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi, tarihi taş evleri ve taş sokakları ile doğaseverleri kendine çekiyor.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde yer alan Doğanbey köyü, Söke’ye 32 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ege Denizi manzarası, taş evleri ve taş sokakları ile dağın yamacında, yemyeşil bir doğanın kucağında misafirlerini ağırlıyor.

 

Eski bir Rum köyü olan Doğanbey’e, 1924 yılındaki mübadele ile rumların köyü terk etmesinden sonra, Selanik göçmenlerinin yerleştiği biliniyor. Buraya yerleşen Türklerin, elverişli tarım arazilerine yakın olmak için köyün yaklaşık 2 km aşağısına deniz kenarına yerleşmesi ile Yeni Doğanbey’i kuruyorlar. Eski Doğanbey köyündeki taş evlerin zamana ve tabiata yenik düşerek yıkılmaya başlamasının ardından, ilgili ailelerin bu evleri gerçeğine uygun şekilde restore etmesi ile köy yeniden canlanıyor.

 

Köye ilk girişte Milli Park müzesi sizi karşılıyor. Müze gezisinden sonra taş yolu takip eden vatandaşlar, köyün içine ulaşıyor. Aslına uygun restore edilmiş tarihi taş evler ile doğaya yenik düşmüş eski evlerin bir arada yer aldığı görülüyor. Fotoğraf sevenlerin ve fotoğraf sanatçıları için ilginç ve güzel manzaralar sunan bu şirin köy sizi kendisine bağlıyor.

 

Doğanbey köyünü ziyaret eden seyehatseverler, 7 km ilerideki eski gümrük binalarının ve kuş gözlem evinin bulunduğu Karina’yı da ziyaret etmeden dönmüyorlar. Denize sıfır konumda bulunan Karina’da kuşlar ve ördeklerle sahili paylaşıp, deniz kenarındaki restoranlarda Ege Denizi’nin lezzetli balıklarının tadına bakmadan ayrılmak olmazsa olmazlardan sayılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.