Doğanbey yangınında yüzlerce kovan arı ve bal telef oldu

Doğanbey yangınında yüzlerce kovan arı ve bal telef oldu

Doğanbey yangınında yüzlerce kovan arı ve bal telef oldu

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi’nde çıkan orman yangınında yüzlerce kovan arılı ve bal dolu kovan da yandı. Yangında arıcıların zararının ciddi boyutlarda olduğu belirtilirken, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği yetkilileri arıcıların kovanlarını sigortalattırmalarını tavsiye etti.
Söke’nin denize açılan noktası olmasının yanında koruma altında bulunan doğa harikası Dilek Yarım Adası Milli Parkı sınırları içinde yer alan Doğanbey Mahallesi Dalyanbaşı mevkiinde çıkan yangının bilançosu yangının söndürülmesi ile ortaya çıktı. Yangında yaklaşık 1500 kovan arının yandığı ve arıcıların ciddi zararının olduğu belirtildi.
“TARSİM KAPSAMINDA SİGORTA EDİLEBİLİYOR”
Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin daha önceki dönemlerde verdiği uzun uğraş ve mücadelelerle arı kovanlarının Tarım Sigortaları (TARSİM) kapsamına alındığını belirten Birliğin eski başkanlarından Kadir Kılıç, arıcıların sürekli bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Doğanbey’de yaşanan yangın felaketi sonucu yüzlerce kovanın arısı ve balı ile yandığı belirten Kılıç, “Tarsim kapsamındaki kovanlar, Fırtına, Hortum, Yangın, Heyelan, Deprem, Taşıt çarpması, Sel ve Su Baskını, gezginci arıcıların nakil esnasında ise çarpma, çarpışma, devrilme, yanma vb. durumlar sigorta kapsamında. Arıcılarımızın bu kolaylıktan faydalanması ve bu durum hakkında da Birlik tarafından arıcının sürekli bilgilendirilmesi gerekir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.