Doğu'da aşiret kızı, Ege'de muhacir kızı

Doğu'da aşiret kızı, Ege'de muhacir kızı

Zeynep Karahan Uslu'nun canlı yayındaki açıklaması Siverek'te ve Aydın'da yaşayan hemşehrileri nezdinde şaşkınlık yarattı

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Aydın'dan milletvekili adayı gösterilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun "muhacir kızıyım" açıklaması şaşırttı. Fox Tv'nin sabah haberlerinin Aydın Kent Merkezi'nden gerçekleştirilen canlı yayınına katılan Uslu'nun programın sunucusu İsmail Küçükkaya'ya, "Ben muhacir kızıyım" şeklindeki sözleri özellikle memleketi Şanlıurfa'da günün konusu oldu.

Zeynep Karahan Uslu; 15 Şubat tarihinde memleketi Siverek'te Devlet imkanlarıyla yapılan ve babasının adını taşıyan 40 derslikli Fen Lisesi'nin açılışını yapmıştı. Uslu'nun burada yaptığı konuşmada, Siverekli olduğu belirtmesi vatandaşlardan alkış almıştı. Düne kadar aşiret kızı olarak bilinen ve bu özelliğini hiç bir yerde yalanlamayan Uslu'nun, canlı yayında "muhacir kızıyım" çıkışı, "Doğu'da aşiret kızı, Ege'de muhacir kızı" şeklinde eleştirilere neden oldu. 

Babasının adının verildiği okul açılışı haberine sosyal medya üzerinden yapılan yorumlardan da anlaşılacağı gibi, aşiret bağlantısı olduğu gözlenen Uslu'nun bu özelliğini saklama gereği duymasına anlam verilemedi.

Aydın seçmeni, "Allah'ın ve Şanlıurfalılar'ın bildiğini Aydınlı seçmenden saklamanın gereği yok. Aşiret kızı olması kimseyi bağlamaz. Bugüne kadar bu özelliğiyle kimse ilgilenmemişti. Bu özelliği bilindiği halde basında da konu edilmemişti. Sayın Uslu'nun 'muhacir kızıyım' çıkışı gereksizdi. Program yöneticisine 'memleketim Siverektir. Bu yüzden de Şanlıurfa'dan aday oldum ve milletvekili seçildim. Şuanda da memleketim Şanlıurfa milletvekiliyim' demesi yeterliydi." şeklinde eleştirdiler.

Zeynep Karahan Uslu Şanlıurfa'dan aday adayı olduğunda da SANLIURFA.COM’a aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve  "Büyük bir mutlulukla asıl ve asil şehrim Şanlıurfa’dan milletvekili aday adayı oldum." demişti. Uslu'nun canlı yayında "Şanlıurfalıyım" dememesi Aydın'da yaşayan hemşehrilerini de üzdü.

Çünkü; Uslu milletvekili seçildiğinde yerel basında haber "Şanlıurfa tarihinin üçüncü, Urfalı olarak da ilk kadın Milletvekili" şeklinde duyurulmuştu.

Canlı yayın sürerken bazı kadınlarla tartıştığı görülen Uslu'nun sinirli hali de gözlerden kaçmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.