Dolandırıcılar dürüstlere de zarar verdi

Dolandırıcılar dürüstlere de zarar verdi

Ülke genelinde banka ATM’lerinden dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için alınan 200 TL’lik banknot önleminin dürüst vatandaşları mağdur ettiği belirtildi.

 Bir çok kişi değişik ödeme ya da para yatırma amacıyla kullandığı bankamatiklerde 200 TL’lik banknotlarla işlem yapamayınca adeta isyan etti.
Gerek bankamatik çevresinde bulunan esnafların gerekse acil işi olup 200 TL’lik banknot ile işini çözmek isteyenlerin ciddi sıkıntı yaşadığını belirten vatandaşlar, alınan önlemin mağduriyet oluşturduğunu belirttiler.
Olaydan haberdar olmayan bir çok kişinin özellikle bir alışveriş sonrası parasını ATM aracılığı ile bankamatiğe yatırmak istediğinde ‘Aldığım paralar sahte’ algısına kapılıp büyük şok yaşadığını belirten Aydınlı vatandaşlardan Kamil Yoğurucu, “Dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla bankamatiklerin 200 TL’lik banknotları alması engellenmiş. Belki iyi niyetle alınmış bir karar ama, cebindeki 200 TL’lik banknot ile ödeme yapmak isteyen ya da bir yakınına para göndermek isteyenler ciddi sıkıntı yaşıyor. Özellikle bankamatik bulunan yerlerin yakınında bulunan işyerlerine girip çıkanların büyük çoğunluğu 200 TL’ bozdurmak isteyenlerden oluşuyor. Bu durum bir çok kişiyi mağdur etti” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.