Dolandırıcıların yeni yönetimine kanmayın

Dolandırıcıların yeni yönetimine kanmayın

Darbe soruçturmasını fırsat bilen dolandırıcıların yeni yönetimine kanmayın

Darbe soruşturmasını fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşın içerisinde bulunduğu hassas durumdan yararlanarak, ’adınız darbe soruşturmasında geçiyor’ yalanıyla insanları tuzağa düşürmeye çalıştığı belirtildi. Güvenlik güçleri ve çeşitli kurumlar tarafından vatandaşlar telefen ve elektronik posta ile uyarılarak vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
Her geçen gün telefonla dolandırıcılık olaylarının yaygınlaşması, tele tokatçıların yeni yöntemler geliştirmesini de beraberinde getirdi. Kendini polis veya savcı olarak tanıtarak her geçen gün yeni usul ve yöntem keşfeden dolandırıcılar, bu kez yaşanan darbe girişimini fırsat bilerek yeni yöntem ile vatandaşları dolandırmaya başladığı belirtildi. Vatandaşları arayıp ’adınız darbe soruşturmasında geçiyor’ diyerek çeşitli kredi kartı ve hesap bilgileri isteyenlerin kesinlikle itibar edilmemesi istendi.
"Aramaya gelenlerin polis olduğundan emin olun"
Dolandırıcıların bir başka yönteminin de kendilerini sivil polis ya da güvenlik güçleri elemanı süsü verip yine ’Darbe girişimine adınız karıştı, arama yapacağız’ şeklinde olduğu belirtilen uyarılarda bu tür durumla karşılan kişilerin mutlaka 155 Polis imdat hattına arayıp polislerin gerçekten Emniyet görevlisi olup olmadıklarını anlayabileceklerini belirttiler. Dolandırıcıların arama bahanesi ile evden ev ve iş yerinde arama yapma bahanesi ile kıymetli eşya çalabileceği belirtilerek herkesin duyarlı olması istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.