Dolmuş Taksi Hazırlığı

Dolmuş Taksi Hazırlığı

Sökeli taksiciler dolmuş taksi işletmeciliği istiyor

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Söke ilçesinde hizmet veren taksiciler işlerinin durma noktasına geldiğini dikkat çekerek, dolmuş taksi işletmeciliğine geçmek istediklerini söylediler.
Bu yönde hazırladıkları imzalı dilekçeyi Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"ye sunduklarını ifade eden taksiciler, Başkan Özekmekçi"den gelecek cevabı bekliyorlar. Söke"de bulunan taksi duraklarında toplam 35 taksinin bulunduğunu ifade eden taksiciler, “Gün geliyor birkaç gün dahi sıraya giremediğimiz oluyor. Bırakın algımızı-vergimizi evimize ekmek götürecek parayı dahi kazanamıyoruz. 35 arkadaş olarak bir araya geldik ve 20 taksici arkadaşlarımızın duraklarda işlerine devam etmeleri yönünde karar aldık, 15 arkadaşımızda sürekli ring halinde dolmuş taksicilik yapacaklar” dediler.
Süleyman Yıldız, M.Zeki Durmaz, Ahmet Korkmaz, Yusuf Sezen, Fethi Üzer, Sezgin Püslü, Osman Budak, Sertan Güzelses, Deniz İncik, Selahattin Gürçay, Fevzi Erdoğan, Ekrem Uysal, Orhan Yalçın ve Ahmet Koyuncu isimli taksi işletmecilerinin imza altına aldıkları dilekçede şunlar yer alıyor. ”Bizler taksi işletmecileri olarak duraklarımızda 14–16 saate varan sürelerde beklememize rağmen birer kez ancak sıra gelmekte, bazen de günlerce sıra gelmemekte. Bu nedenle evimize elimiz boş dönüyoruz. Bu da bizim aile ekonomimizi etkilemekte, para kazanmaktan ziyade cebimizden harcama yapmamıza, araçlarımıza aldığımız akaryakıtın kredi borçlarını ödeyemez hale sebep olmaktadır. Bizler taksici esnafı olarak çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamaz, Bağ-Kurumuzu ödeyemez hale gelmiş bulunmaktayız. Bu zor durumdan kurtulmamız için dolmuş taksiciliğin çıkış olacağına inanıyoruz” deniliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.