Domuz eti satıcısının ihbar ettiği sucuk temiz çıktı

Domuz eti satıcısının ihbar ettiği sucuk temiz çıktı

Domuz eti satıcısının ihbar ettiği sucuk temiz çıktı

Aydın’da kaçak domuz eti sattığı iddiasıyla hakkında defalarca işlem yapılan C.C’nin sosyal medya hesabından ihbar ettiği sucuk firmasından alınan numuneler temiz çıktı.
Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Haberde yer alan bahse konu iddiaya istinaden 21.09.2016 tarihinde E.A. markalı D.E. unvanlı işyerinden sucuk numunesi alınmış, domuz eti analizi yaptırılmak üzere laboratuara gönderilmiştir. Aynı zamanda işletme denetime tabi tutulmuş, denetim sonucunda bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.
C.C. isimli şahıs kaçak domuz eti satışını defaatle yapmış, hakkında muhtelif ihbarlar bulunmaktadır. 28.05.2016 tarihinde aynı isimli şahıs hakkında alınan Efeler Belediyesi Zabıta ekiplerinin ihbarı doğrultusunda, Efeler Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Efeler İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Denetim Ekibi ve Emniyet Birimleri ile birlikte Havaalanı cad. Efeler/Aydın adresine denetim yapılmış, denetimde sağlık işaretsiz etlerden numune alınmış ve analiz sonuçlarında domuz eti tespit edilmiştir. Tespit edilen 5 ton et Zabıta Ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Efeler İlçe Tarım Müdürlüğü Ekiplerince imha edilmiş ve Coşkun Can isimli şahısa 22.500 TL idari para cezası uygulanarak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan suç duyurusuna istinaden Coşkun Can hakkında Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde dava açılmıştır.
17.08.2016 tarihinde Coşkun Can’a ait olduğu ileri sürülen Çiftlik köyündeki bir depoda domuz eti kesildiği Jandarma Ekiplerine ihbar edilmiş, ihbar üzerine Jandarma Ekipleri ve Efeler İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Denetim Ekibi tarafından denetim yapılmış ve tespit edilen 450 kg domuz eti Jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ile birlikte imha edilmiştir. Ayrıca adı geçen şahısa 23.197 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Valilik talimatıyla 22.08.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda 17 İlçe Müdürlüğü ve Hayvan Sağlık Şube Müdürlüğünün katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda "Kaçak Domuz eti ile Mücadele Eylem Planı" hazırlanmıştır. Bu planın 4 üncü maddesi kapsamında çapraz denetimler ve ilimiz genelinde "Numune Alım Programı" gerçekleştirilmiştir. "Numune Alım Programı" 29.08.2016 tarihinde başlamış, 07.09.2016 tarihinde tamamlanmıştır. Turistik ve et ile ilgili işletmelerin (yemek sektörü) yoğun olduğu Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerimizde çapraz denetim uygulanmış ve bu denetimler günlük 11 denetim ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Belirtilen tarih aralığında ilimiz genelinde toplam 24 denetim ekibi ile eş zamanlı yapılan çalışmada 720 adet işyeri denetlenmiş, 720 adet numune alınmıştır. Alınan numuneler Denizli ve Afyon Gıda Kontrol Laboratuarlarına gönderilmiştir. 214 numunenin analiz sonuçları uygun çıkmıştır, 506 numunenin sonucu beklenmektedir.
Ayrıca İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce 1500 adet domuz eti kiti alınarak ilçelerimize dağıtılmıştır. Domuz eti kiti; et ve gıda ürünlerinde domuz eti varlığının saptanmasında kullanılan ve 10 dakika gibi hızlı bir sürede "sonuç veren" bir üründür. Tüm ilçelerimiz İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, yıl boyunca, denetimlerini sürdürmektedir. Bu hususta gelen tüm ihbarlar mesai saati gözetmeksizin titizlikle değerlendirilmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.