E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

DP Aydın Milletvekili Adayları

 

40°-45° sıcağa bakmadan milletvekili adaylarımız, köy ve kent demeden dolaşıp proje ve planlarını halkımıza ve basınımıza tanıtıyor, anlatıyorlar. Bunlardan biri de eski adıyla DYP olan şimdi ki adıyla Demokrat Parti (DP) adayları.  

 

DP bu seçimlere tam kadro katılıyor. Misyonu, Menderes’in Kıratına binip, şahlandırmak. O dönemin DP ruhunu yeniden halka aşılayıp, kazandırmak. Tekrar iktidara gelmek. Gelirler mi, gelmezler mi? onu bilemem. Ama şunları yazabilirim.

 

DP Türkiye’de gerçek “Merkez Sağ’ın sahibidir. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının ruh ve anılarını taşır. Onlara gönül ve ruhen bağlı olanlar, onda toplanıp ve birleşmek üzere yüreklerini ortaya koyarak yola çıktılar. 1940’lı yıllarda temeli atılan, geniş bir tabanı olan DP her ne kadar zaman zaman bazı hışımlara uğramış olsa da AP ve Ragıp Gümüşpala ve Demirel ile şahlanıp ülkeye önemli hizmetlerde bulundu. AP döneminde özellikle DP ruhu şahlanmıştı. Sonra DYP doğdu. Demirel Cumhurbaşkanı olmayıp devam etseydi DP ruhu devam edecekti. Tansu Çiller DYP ve DP ruhunu öldürdü. DP’yi yeniden sayın Ağar kurup yola çıktı. Şimdi Çiller ve arkadaşları yolunu kesmek için oyun içinde oyun yaratıyorlar. Aslında, bu tür davranışlar merkez sağın fonksiyonlarına uygun düşmez. Radikal ve sözde “merkez sağcılar”ın işine yarar. Bundan da ülke ve ulus zarar görür. Kırat, tökezleten Çiller, artık kırata iyi bir biinici olamaz. Siyaset yapacaksa gelsin DP saflarında, tabanı parçalamadan yapsın.

 

İşte o zaman, partiye, DP ruhuna ve Menderes’e yararlı olur. Yoksa, partiye de, DP’lileri de incitmekten, ülke yararına hayırlı olacak bu ruha şer karıştırmaktan öteye gitmez. Bu da merkez sağı bölük pörçük eder. Bizden yazması. “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!” demişler.

 

Gelelim DP’nin 23. dönem Aydın Milletvekili adaylarına. Bunları tanıtmaya geçmeden hemen şunu belirteyim. Bir atasözünde der ki, “Deveye burç gerekse boyunu uzatır!”

 

Bana da kim geliyor, kendisini tanıtıyorsa, bende onları dinliyor, projelerini anlıyor ve anlatıyorum. Bana gelip, proje ve görüşlerini anlatmayanları ben nasıl anlatayım? Bazıları partizanlık yaptığımı sanıyor.

 

Asla!.. Partizanlık ayrı, yazarlık ayrı. Bana gelip anlatan düşmanım dahi olsa yazarım. Bu benim görevim. Bana anlatmayan ise babam olsa dahi yazamam. Bunun böyle bilinmesini dilerim.

 

DP’nin Aydın adayları, listedeki sırasına göre Ergüven Yakan, Esat Ergüler, Arif Gürdal, Mine Nil Özgen, Yılmaz Menderes, Zafer Galip Keçelioğlu, Hüseyin Çetin, Ülkü Sevin. Ben bu kişilerden üçünü tanıyorum. Ergüven Yakan, yıllardır DYP’ye hizmet etmiş bir erkan-ı harp. Uzun yıllar DYP Aydın İl Başkanlığı yaptı ve Aydın’a önemli hizmetlerde bulundu. Onun şu sözü bazı bakımdan bence de önemli, “Gençlerin milletvekili olması için, öncekilerin ölmesini beklemek gerek!” Yakan bununla ne demek istiyordu? Birkaç dönem üst üste milletvekilliği yapanların çekilip, yerlerini gençlere vermeleri gerekmez mi? Bu doğru bir görüştü, demokrasi ve parti bunu ister. Ergüven Yakan böyle bir zihniyete sahip, başarılı bir politikacıdır.

 

Aydın İli DP liste başı olmasıda bizim için büyük bir şanstır. Aydın’ı, ilçelerini, belde ve köylerini, Aydın’ın dertlerini çok iyi biliyor. Çine Barajı onları bekliyor.

 

İkinci sırada olan Sayın Esat Ergüler ise, o gün büyük bir incelik gösterip ziyaretime geldi. Mine Nil Özgen Hanım ile birlikte kısa bir sohbet ettik. Aydın’da 2. DP ruhunu yaşayacaklarını söylüyorlar. Esat Bey, zaten Aydın İli’nde Belediye Başkanlığı yapanların enlerinden biri. Nazilli’nin çehresini değiştirdi. Nazilli’ye gerçekten önemli yatırımlar yaptı. Çok büyük çaplı projelere imza attı. Politikayı biliyor, kendine güveniyor. Biz onu, bir bakan oarak kabinede görmek isteriz. Bir kere dürüst, çalışkan, başarılı, deneyimli. Daha güzel hizmetler, daha büyük eserler verebilmek için bu yola baş koymuş. Aydın’ın böyle dürüst, başarılı ve deneyimli vekillere ihtiyacı vardır. Sayın Atilla Koç Kültür ve Turizm Bakanı olmasına rağmen Söke,Kuşadası duble turizm yolunu yaptırmadı. Önceki hükümet döneminde yapımı başlayan yolu yarım bıraktılar. Söke-Davutlar-Güzelçamlı yolu ise Turizm Bölgesi’ne hiçte yaışmıyor. Esat Ergüler bunların hepsini biliyor.

 

Mine Nil Özgen Hanım’ın sırası dört. Pek seçilme şansı olmasa da, gönül seçilmesinden yana. Hiçte belli olmaz. Bakarsın DP Aydın’da şahlanıvermiş. Haydi hayırlısı. Yolunuz açık olsun. Biz bize düşen görevi yapıyoruz. Yazıp tanıtıyoruz. Seçmen neye karar verir, onu bilmem!

 

Değerli adaylarımız, bizde parti ayrımı yoktur. Hepiniz memlekeete ve millete hizmet için varsınız. Bunu biliyoruz. Bize, proje ve biyografilerinizi verirseniz köşemden tanıtırım. Şimdiye kadar, Aydın Bağımsız adayı, sayın Kerim Özbekler ve DP adayları ziyaretime geldi ve ben de yazdım. Başarılar dilerim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar