DSP adaylarını tanıttı

DSP adaylarını tanıttı

DSP adaylarını tanıttı

Nevzat SEÇEN
Gerçek Gazetesi
Demokratik Sol Parti (DSP) Söke İlçe Teşkilatı cuma günü saat 16.00"da Meandros Restaurant"ta Söke Belediye Başkan adayını, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyelerini tanıttı.
Kalabalık bir katılım ile gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan DSP İlçe Başkanı Şeref Uçansoy, “Söke"de seçime katılan bir tek solcu parti vardır, o da biziz. Geri kalan tüm partiler sağcıdırlar, diyerek sözlerini şu sözlerle sürdürdü, “Çoktan beri görmediğim dostlar merhaba, merhaba tutam tutam derlediğim canlar, merhaba. Bugün hava döndü, emekten ve halkımızdan yana esiyor yel. Çünkü gün işimizi ve aşımız nasıl artıracağımızı düşünmemiz gereken gündür. Çünkü gün karanlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa, işsizliğe ve açlığa dur diyecek  halkın yeniden bir araya gelerek haykıracağı gündür. Biz bu toprakların  yurtsever anti emperyalist  halktan ve haktan yana olan insanları yıllardır toprağımıza  sevgi ektik ve  o sevgimize emek verdik. Çünkü biz halkımıza olan sevgimizi emekle büyütüyoruz. Ünlü yazar Cengiz Aytamov"un dediği gibi sevgi emek ister. Bizler bu ülkeye emek ve sevgi veren Bülent Ecevit"in dürüstlük ve yurtseverliği ile büyüdük. Buradan haykırıyorum. Bir gün mutlaka yeşil ve güzel olacak bu ülke. Rahmetli Genel Başkanım Bülent Ecevit"in mezarının üstünde bile olsa.”
Söke"de bazı dernek ve sivil toplum örgütlerinin desteğinde gerçekleştirilen  toplantıda, DSP İlçe Başkanı Şeref Uçansoy, Yenidoğan Belediye Başkan adayı Bekaittin Sezer ve belediye meclis üyeleri de tanıtıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda önce İl Genel Meclisi Üyesi Adayları ve daha sonra Söke Belediye Meclisi Üyesi adayları tanıtıldı. Buna göre, DSP Söke İl Genel Meclisi Üyesi Adayları 1. sıra Mehmet Hamuroğlu (Üniversite mezunu), 2. sıra Niyazi Polat (Yüksekokul) olarak belirlendi.
DSP Söke Belediye Meclis Üyelerinin sıralaması da şu şekilde oluştu: 1- Asaf Pınarbaşı, 2- Gülseren Saraç, 3- Güldal Tuncay, 4- Ertuğrul İşgören, 5- Suat Durukan, 6- Hüseyin Mutlu, 7- Adnan Asil Gözcü, 8- Ali Özveren, 9- Sibel Zengin, 10- Nuray Güler Demir, 11- Celal Ay, 12- Hatice Karasulu, 13- Fatma Namdar, 14- Ali Haydar Polat, 15- Selcan Sever, 16- Özgür Özgürkan, 17- Naciye Çavdar, 18- Muharrem Yavuz, 19- Mehmet Öncel, 20- Mustafa Şahin.
Üç kişiden oluşan kontenjan belediye meclisi üyesi adayları da Arife Ağır, Ayla Şeker ve Hüseyin Uçak olarak belirlendi. Alkışlar altında kürsüye gelen DSP Söke Belediye Başkan Adayı Reşit Ünal Kızılırmak"ın yaptığı konuşma sık sık alkışlarla kesildi.
Kızılırmak, “Bu gün burada bu güzel topluluğun önüne Söke Belediye Başkan Adayınız olarak çıkmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Konuşmasına, “İlçemizi yeniden tanımlamak istiyorum. Hedefimiz, vahşi kapitalist dünya düzeninin  insanlığa çektirdiği ızdıraba, sosyal belediye projemizle karşı durma ve halkımın bir nebze rahat nefes alabilme istemlerini hayata geçirebilmektir. Çünkü halkı bir tek insan, bir tek insanı halk olarak görüyoruz. Bizim hedefimiz trilyonluk projelerle sizin gözleriniz boyamak değil, yapılabilirliği olan, insan ve istihdam odaklı projelerle sizlerin karşısına çıkmaktır. Mevcut projelerimizi profesörlere ve danışmanlara yaptırmadık. Halkımızla birlikte el ele üretmek istiyoruz, çünkü artık dönem müteahhitlik dönemi değil. Bizim işimiz savaşmak, kazanmak değil. Yaşayışımızla dirlik, düzenlik getirmektir.” diyen Kızılırmak sözlerine şöyle devam etti:
“En büyük, en onurlu eserimiz doğru, dürüst yaşamaktır. Geri kalan herşey, başa geçmek, para kazanmak, binalar kurmak. Nihayeti ufak tefek eklentilerdir. Sevgiyle kalın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum