DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, üniversite öğrencilerine konferans verdi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, üniversite öğrencilerine konferans verdi

SEZER, "MUHALEFETİN BAKIŞ AÇISIYLA AB SÜRECİ VE TÜRKİYE'DE EKONOMİK İSTİKRAR" KONULARINDA KONFERANS VERDİ SEZER, "TÜRKİYE GÜÇLÜ DEVLETTİR"

Gerçek Gazetesi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Nazilli'de üniversite öğrencilerine ve partililere konferans verdi. "Muhalefetin bakış açısıyla AB süreci ve Türkiye'de ekonomik istikrar" konularını değerlendiren Sezer, "AB'nin Türkiye'nin tek alternatifi olmadığını söyledi.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu'nun konuğu olarak Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda 400'den fazla kişiye hitap etti. Sezer'in konuşmasını DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Bekçioğlu, Dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, partililer ve çok sayıda üniversiteli öğrenci dinledi.
Yerel seçimlerin çalışmalarına aydınlık Türkiye'nin geleceği olarak gördüğü Aydın'dan başladıklarını ifade eden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bu aşamada geleceğin güvencesi gençlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Nazilli'nin cumhuriyetin ilk fabrikalarından birisi olan Sümerbank Basma Fabrikası'na ev sahipliği yaptığını belirten Sezer, şöyle konuştu: "Bugün ise cumhuriyetimizin o kurumuna bekçilik ediyor ama ışık da saçıyor. DSP, AB'den yanadır ama eşit koşullarda olmak kaydıyla. Yani diğer üye ülkelerin sahip olduğu haklarla. Türkiye ciddi kaynakları olan, yeraltı, yerüstü, jeopolitik ve tarihten gelen zengin kaynaklarla tek bir yere tıkılıp kalamaz. Ufku geniş ama dünya gerçeklerini de göz ardı etmeyen bir dış politika gözetmeliyiz. Dünya ülkeleri içerisinde Türkiye güçlü bir devlet konumundadır. Ne derlerse yapmak zorundayız zihniyeti taşımamamız gerekir." (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.