DSP Söke Kadın Komisyonu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

DSP Söke Kadın Komisyonu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

DSP Söke Kadın Komisyonu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Gerçek Gazetesi
Demokratik Sol Parti Söke Kadın Komisyonu basın açıklaması yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.
Kadınların siyasi katılımlarının daha fazla olması gernektiği dikkat çekilerek şu ifadeler yer aldı, “8 Mart 1857 yılında New York'ta polisin binlerce işçi kadının grevini kırmak için saldırmasıyla çıkan yangında ölen 129 kadın işçinin anısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul görmüştür. 8 Mart, 1910 yılında, 2. Uluslararası Kadınlar Kongresi'nde Clara Zetkin'in önerisiyle "Dünya Emekçi Kadınlarının Günü  Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü" olarak kabul edildi. 1975 yılında Birleşmiş Milletler Kurulu'nda tüm dünyada kutlanmak üzere bu tarihi Dünya Kadınlar Günü kabul edilmiştir.
Görüldüğü üzere dünya, kadının sesini 118 yıl sonra işitebilmiştir. Büyük önder Atatürk öncülüğünde Türkiye'de kadın rektör, pilot, subay, kaptan, vekil, hatta başbakan bile oldular. Zorunlu askerlik dışında önlerine hiçbir engel konulmadı. fiimdi kadınlarımızı o günlerden bu günlere daha geride, arka planda görüyoruz. Hatta Türkiye siyasetinde kadın bir çatışma nesnesine, politik bir araca dönüşüyor.
Demokrasinin tam anlamıyla yerleşebilmesi, tüm vatandaşların, kadınların ve erkeklerin ekonomide, karar alma mekanizmalarında, sosyal, siyasal ve kültürel hayatın her alanında eşit olarak temsil edilebilmeleriyle gerçekleşebilir. Hayatın her alanına eşit olarak katılım ve temsil, kadınların ve erkeklerin hayatlarını doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyecek politikaların oluşturulmasında, yasaların çıkarılmasında ve uygulanmasında cinsler arası eşitlik ilkesinin temel alınmasıyla mümkün olabilir. DSP Söke Kadın Komisyonu olarak 1934 yılında Büyük Önder Atatürk'ün, birçok dünya ülkesinden önce Türk kadınına kazandırdığı seçme ve seçilme hakkını, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde KADIN ağırlıklı meclis üyeliği adaylarımıza dikkat çekmek istiyoruz. Sökeli kadınlarımızı yine Sökeli kadınlarımız temsil etmelidir diyoruz. Hayatın her alanında üreten Emekçi Kadınlarımızın DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.