Dünya Özürlüler Günü Söke’de düzenlenen programla kutlandı

Dünya Özürlüler Günü Söke’de düzenlenen programla kutlandı

Dünya Özürlüler Günü Söke’de düzenlenen programla kutlandı

Dünya Özürlüler Günü Söke’de düzenlenen programla kutlandı
Gerçek Gazetesi
Söke Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen programla 3 Aralık Dünya Özürlüler günü kutlandı.
Söke Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen etkinliğe Söke İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Söke Kadın Meclisi Başkanı Sevim Şahin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, davetliler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 1997-98 den bu yana hizmet vermekte olan Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Şanlı yaptığı konuşmasında okulun fiziki durumu hakkında genel bir bilgi verdi. Okul Müdürü Hüseyin Şanlı "Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitimi Merkezimizde Eğitim uygulama alanında 15 öğrenci, iş eğitimi alanında 10 öğrenci olmak üzere toplam 25 öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.
Tüm özürlü vatandaşların günlerini kutlayan İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise konuşmasında; "Yılda bir günün Özürlüler Günü olarak kutlanıyor olması elbette yetersiz. Özürlülük Türkiye'de istatistikti olarak bakıldığında ciddi bir yüzdeye sahip. Tarih itibariyle özürlü vatandaşlarımızın toplumun içine çıkamadıkları bir dönemden, artık bu vatandaşlarımızın rehabilitasyonunun toplum içinde yapıldığı bir döneme geldik. Özürlülerimizin eğitimi konusunda çok iyi noktaya gitmekteyiz. Geçmiş yıllarda kabul edilen özürlüler yasası da bu konuda birçok engeli kaldırdı" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ilçe genelinde gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bağarası Hürriyet İ.Ö.O. öğrencisi Hüseyin Yeşiltaş, Söke Atatürk İ.Ö.O. öğrencisi Merve Çakır, Behiye Hanım İ.Ö.O. öğrencisi Yaren Şenyıl, Söke Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Erman Şanlı, Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Gül Koçal ve Kız Meslek Lisesi öğrencisi Rahime Gümüşkaya'ya ödülleri verildi.
Daha sonra Kıryarlar Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitimi Merkezi'ne katkıları bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketleri verilirken; etkinlikte okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösteri ve sunumlar sahnelendi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.