Dünya Ticaret Merkezi yatırım için Aydın'da inceleme yaptı

Dünya Ticaret Merkezi yatırım için Aydın'da inceleme yaptı

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’ne bağlı olarak 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren Dünya Ticaret Merkezlerinden biri olan İDTM Yönetim Kurulu, Aydın’da yatırım analizi yaptı.

AYTO Başkanı ve İDTM Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’in ev sahipliğinde gerçekleşen programda İDTM Yönetim Kurulu Üyeleri, AYTER arazisinde, Aydın Tekstil Fabrikası alanında, yapılması muhtemel fuar, kongre merkezi ve turizm tesis alanları açısından Aydın’da incelemelerde bulundu.
Dünyada ve Türkiye’de özel sektör ve kamuyu bir araya getirebilmek, girişimcilere yeni ufuklar açabilmek amacıyla kurulan Dünya Ticaret Merkezi yeni yatırımları kurumsal olarak gerçekleştirebildiği gibi yatırım yapmayı planlayan yatırımcıları da bünyesinde barındırıyor.
İDTM Yönetim Kurulu Başkan Vekili, İlhan Parseker, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hakan Ülken, Ender Yazıcıoğlu, Alaattin Doğan, Fahrettin Ertemel ve iDTM Genel Müdürü A. Rüştü Argıt’dan oluşan heyet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ettikten sonra AYTO’ya konuk oldular. Heyet daha sonra AYTER alanı, Aydın Tekstil Fabrikası alanında bir dizi incelemelerde bulundu.
“AYDIN’A YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HERKESE GEREKLİ KOLAYLIK SAĞLANACAK”
Ziyarette konuşan Vali Erol Ayyıldız, Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyelerini Aydın’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek “Yatırım noktasında Anadolu’nun pek çok kenti gibi Aydın bakir durumdadır. Türkiye’nin pek çok yerinde görev yaptım, Aydın bana göre Türkiye’nin ve Dünyanın en güzel yerlerinden biridir” dedi.
Vali Ayyıldız, günümüzde en büyük hayrın bir kişiye iş verip o kişinin evine ekmek götürmesine imkan sağlayabilmenin en büyük hayır olduğunu söyledi.
Aydın’a yatırım konusunda, yatırımcılara gerekli tüm kolaylıkların sağlanacağını vurgulayan Ayyıldız, Aydın’ın İzmir - Antalya otobanı güzergahında bulunduğunu hızlı tren ve havaalanı ile ilgili yatırımların da tamamlanacağını yatırım açısından lojistik avantajların mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini sözlerine ekledi.
“AYDIN’A YATIRIM GELMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Dünya Ticaret Merkezi Başkan Vekili İlhan Parseker ise, Vali Ayyıldız’a iDTM heyetini kabulünden dolayı teşekkür ederek, “Aydın, iklim, coğrafi koşullar ve tarıma elverişli olan arazi yapısı ile çok güzel bir şehir, Aydın’da yatırım anlamında bir rol model yaratılması gerekiyor. Bursa örneğini verecek olursak, orada TOFAŞ yatırım yaptıktan sonra Bursa bir otomotiv şehri haline gelmiştir. AYTO Başkanı Hakan Ülken ile İDTM’de göreve başladıktan sonra Aydın’ı daha yakından tanıma fırsatı bulduk. TOBB ve iDTM camiasında sözü dinlenir, üretken ve etkin bir arkadaşımız. Bizi burada misafir ettikleri için başta size ve kendisine teşekkür ediyorum. Gerek fuarcılık gerekse yatırım anlamında önümüzdeki süreçte Aydın’ın ufkunun gelişeceği müjdesini şimdiden vermek istiyorum. Aydın’a yatırım gelmesi için gerek TOBB gerekse İDTM olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaretin ardından Aydın Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyeti AYTO Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. AYTO Başkanı Hakan Ülken AYTO’da yaptığı konuşmada, bünyesinde görev yaptığı İDTM Yönetim Kurulu Üyelerini Aydın’da misafir etmekten çok mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Aydın’da yatırım amaçlı bulunmalarından dolayı, Odam ve ilim adına ve öncelikle sade bir Aydınlı olarak mutluluğun doruk noktasındayım. Bizler ulusal ve uluslar arası aldığımız görevlerde ülke ekonomisinin yanı sıra önceliğimiz en büyük övünç kaynağımız Aydınlılığımız olmuştur. TOBB Meslek Lisesinden tutun AYTO Çağ Atlatıyor’a kadar akla gelen her alanda ulusal ve uluslar arası yağmurlardan Aydın’a bir fazla yağmur damlasının düşmesi derdindeyiz”
“Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyetin AYTER alanı, Aydın Tekstil Fabrikası alanında incelemelerde bulunacağını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “AYTER alanımız hem termal hem de ticari bakımdan önemli alanlarımızdandır, Aydın Tekstil Fabrikası alanı da Aydın’ın gözbebeğidir, Aydın Tekstil alanının ranta kurban gitmeden Aydın halkının nefes aldığı ve aynı zamanda katma değer yaratan bir alan olması gerektiğini ve özel üniversite olarak değerlendirilmesi gerektiğini daha önce ortaya koyduk. Aydın’ın ortak akılla yönetilmesi, bu ve bunun gibi alanlarda doğru kararların alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
AYTO Yönetim Kurulu Üyelerini ve AYTO Üyelerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İDTM Başkan Vekili İlhan Parseker, “TOBB nezdinde ve İDTM’de birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğum Hakan Ülken’i AYTO’ya başkan seçtiğiniz için sizi kutluyorum. Hakan Ülken’in başkanlığında Aydın ticari ve sanayi hayatının çok gelişeceğini düşünüyorum. AYTO olarak Aydın’a hizmetlerinizin önümüzdeki günlerde çok daha fazla ortaya çıkacağını düşünüyorum.”diye konuştu.
Önümüzdeki dönemde Aydın’ın ticaret ve sanayi hayatının çok gelişeceğini kaydeden Parseker, İDTM olarak Aydın’a yatırım yapılması için ne gerekiyorsa yapılacağını ellerini taşın altına koyacaklarını tekrarladı.
AYTER VE AYDIN TEKSTİL ARAZİSİNDE İNCELEME
AYTER arazisinde ve Aydın Tekstil alanında Aydın’da yapılması muhtemel fuar ve kongre merkezi ile turizm tesis yatırımları açısından incelemelerde bulunan İDTM adına konuşan Başkan Vekili İlhan Parseker, “iDTM Yönetim Kurulu olarak bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Aydın iklim, medeniyet, lojistik ve coğrafi açıdan yatırıma uygun bir şehir olduğunu gözlemledik. İleriye dönük neler yapabileceğimiz ile ilgili fizibilite çalışması olarak değerlendiriyoruz, teknik anlamda arkadaşlarımız bu konuda ayrıca çalışacaklar.” dedi.
Şimdiye kadar yaptığı faaliyetlerle dünya ile ticari entegrasyonu hızlandıran ve özellikle Türk fuarcılık sektörünün gelişmesine büyük bir ivme kazandırdığı bilinen İDTM Yönetim Kurulu Üyeleri AYTER alanı ve Aydın Tekstil alanında incelemelerde bulunarak Aydın ziyaretini tamamladı.
“KAYNAKLARIN AYDIN’A AKTARILMASI YÖNÜNDE ÇABALARIMI SÜRDÜRECEĞİM”
İDTM Yönetim Kurulunun Aydın ziyaretini değerlendiren AYTO Başkanı Ülken, “İDTM Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımın Aydın’ı her yönü ile çok beğendiklerini ifade etmek istiyorum. Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olarak içinde bulunmuş olduğum kurumu ağırlarken bünyesinde bulunup görev aldığım ve etki alanında bulunabilen tüm kaynaklardan Aydın’a aktarılması yönünde çabalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.