Dünya Turizm Günü kokteylle kutlandı

Dünya Turizm Günü kokteylle kutlandı

Dünya Turizm Günü kokteylle kutlandı

█Gerçek Gazetesi
27 Eylül Dünya Turizm günü dolayısıyla Didimli turizmciler ile davetlileri düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Kokteylde yapılan konuşmalarda Didim ve ülke turizmi ele alındı.
Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Turizm Derneği işbirliğiyle 27 Eylül Dünya Turizm günü dolayısıyla ilk kez bir etkinlik düzenlendi. Dün akşam saat 20:30"da Mejasty Club Tarhan otelde düzenlenen Kokteyle Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Ticaret Odası Meclis üyeleri, siyasiler ve turizmciler katılırken, ziyaret amaçlı ilçemizde bulunan Laubach Kardeş heyeti de kokteyle katıldıkları görüldü.
“BUGÜN TURİZM GECESİ BURADA TURİZMCİLERİN OLMASINI İSTERDİM”
Kokteylde ilk konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay 27 Eylül Dünya Turizm gününü kutladıklarını fakat salonun dolmamasından dolayı hicap duyduğunu söyledi. Atabay sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bugün turizm gecesi burada turizmcilerin olmasını isterdim. Biz binaları otelleri yapıyoruz ama içini doldurmak lazım. Ondan sonra da sezon sonunda kendi kendimizi sitem ediyoruz. Belki hafta sonuydu insanların işi vardı çokta sitem etmeyeyim ama bu tür etkinliklerde bir araya gelmeliyiz.” dedi.
Atabay “Dünya turizm günü neden kutlanıyor? Kutlanan diğer günlerinde bir amacı var. Bu kutlanan günlerin önemi var. Dünya turizm örgütü bu günü BM teklif etti ve bugünde kutlanıyor.”dedi ve Dünyadaki ve ülkemizdeki turizm hareketleriyle ilgili bilgiler aktardı.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ise Turizm gününün Dünyada kutlandığını ve ilk kez Didim"de bugünün kutlandığını belirtti. Bankoğlu konuşmasını şöyle devam etti; “Turizmde yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar bizi ileriye götürecektir. Didim"de de bunu yapmaya çalışıyoruz. 2010 yılından bu yana bunu yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda Didim Belediyesinin desteklerini alıyoruz. Didim"in yurt dışı ve yurt içi fuarlarında tanıtmaya çalışıyoruz. 2013 yılında 8 yurt dış,ı 2 yurt iç fuarına katıldık. Kasım Ayında Almanya"da fuara katılacağız. Aralık ayında Londra turizm fuarına katılacağız ve İzmir fuarına katılacağız. Diğer girişimlerimizde devam ediyor. Kaliteli turist getirmek için çalışıyoruz.”dedi.
“BİZDE DE YENİ TESİSLERİN YAPILMAMASI VE TURİSTİ YOLUNACAK KAZ GİBİ GÖRÜLMESİ NEDENİYLE TURİZM GERİLEDİ”
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise konuşmasında kokteyle turizmcilerin katılımın azlığından dert yanarak başlarken “Burada bulunan arkadaşlarımızın çok azı turizmle ilgileniyor ama ne olursa olsun biz DİTAB ve turizm derneği ile ısrarlıyız. Mücadelemiz devam ediyor. Bugün Turizm günü, bunu birileri söylemiş. İlçemizde Milattan önce yapılan Tapınağımız var bu sayede turizmle tanışmışız. Ardından kurvaziyer turizm ile tanışmış ilçemiz… 1965"te gemi ile turist gelmiş ve tapınak sayesinde turlar düzenlenmiş. Sanayide yok; tek çare kum deniz güneş ve yanında tapınak… Turizm içinden gelen biriyim. Turizm çiçek gibi turizm en küçük olumsuz harekette ülkemizin komşularıyla bir hareketinde turist gelmiyor.”dedi.
Devletin turizm politikasını eleştiren Başkan Kamacı “Ülke turizminin gelişmesi için özel tur operatörleri çalışıyor. Devletin yaptığı bir şey yok. Bizim arkadaşlarımız maliyetine kafa kafaya turist getiriyor. Anadolu turu yapanlar bu işten de para kazanmıyor. Maalesef bu bitti,
1984"den sonra yeni turizm şekillendi Antalya"da ve turist gelmeye başladı ama turizmci para kazanmıyor. Turizm Bakanlığın bu işe el atması lazım. Herkesin para kazanması için bakanlık buna el atmalı ve herkes buna sahip çıkmalı.”dedi.
Didim"in turizmine değinen Kamacı “Bizim İlçemizde ise 1988"de otel işletmeciliği başladı. İlk zamanlar iyi idi ama bizde de yeni tesislerin yapılmaması ve turisti yolunacak kaz gibi görülmesi nedeniyle turizm geriledi. 2006 yılında yine burada turizmi konuştuk. Ramazan bayramında Didim"de 1 milyon 200 bin kişi Didim"de dolaştı ama bunu sürekliye çevirmemiz lazım. Bu sadece Belediye, Turizm derneği, DİTAB ve Tur operatörleri ile bu işler olmuyor. Biz turizm fuarlarına gidiyoruz Didim"i tanıtıyoruz. Bizi bu gece bu otel ağırladı ama fuara giderken bize broşür vermedi ama fuarlarda biz sivil toplum kuruluşlarının önüne düşerek tanıtım çalışması yapıyoruz. Ben bu arkadaşlara teşekkür ediyorum.”dedi.
Kokteyle katılan Kardeş Şehir Laubach Belediye Başkanı Peter Klug ise Didim ile Laubach"ın 20 yıldan bu yana kardeş şehir olduğunu belirterek “Didim ile Laubach kardeş şehir olduğundan nüfusları aynıydı ama bugün Laubach"ın 10 bin olan nüfusu 9500"e düşerken Didim"in nüfusu 60 bine dayanıyor. Didim gelişen bir yer; bizimle ikili ilişkilerin sürmesi güzel; bu noktada okullar arası öğrenci değişiminin de 2014-2015 yılında süreceğine eminim.”dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı Koteylin düzenlenmesinde yardımcı olan Mejasty Club Tarhan oteli yönetimine teşekkür plaketi verdi. Ardından Didim belediyesince bu yıl hazırlatılan Didim"in yeni tanıtım videosu davetlilere izlettirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.