DÜNYANIN EN PAHALI ELEKTRİĞİ İLE EN UCUZ SU AYDIN'DA

DÜNYANIN EN PAHALI ELEKTRİĞİ İLE EN UCUZ SU AYDIN'DA

ÇANAK SORU BAKANI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Gerçek Gazetesi/Durmuş TUNA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği - Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın başında bulunduğu bakanlığın Türk halkına en pahalı elektriği kullandırıdığını ortaya koymuşken, Bakan Taner Yıldız, Aydın'a yaptığı ziyarette bir basın mensubunun çanak sorusuna cevap verince adeta duvara tosladı. Basın mensubu "tiyatral bir çalışma yapayım" derken, Dünya'nın en pahalı elektiriğini kullandığımızı Aydın halkına açıklamış oldu. Bilindiği üzere Türkiye, OECD ülkeleri arasında en pahalı elektriği kullanıyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği - Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporuna göre; sanayileşmiş ülkelerin çoğunda hükümetler sanayinin kullandığı elektrikten vergi almazken, Türkiye’de elektriğin sanayiye satış fiyatı içindeki vergi oranı da çok yüksek. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği - Elektrik Mühendisleri Odası'nın "Enerji Bakanının Gündüz Düşleri" başlığıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında OECD ülkeleri arasında en pahalı elektriği Türkiye'nin kullandığı belirtildi. Açıklamada; "Son 5.5 yılda konut kullanıcılarının elektrik tarifesine yüzde 128 zam yapan AKP iktidarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı. Oysa hem Avrupa’nın Enerji Portalı verileri hem de OECD verileri ne yazık ki, Sayın Bakan Yıldız’ın gündüz düşleri gördüğünü gösteriyor. AB sırılamasında 13'üncüyüz ve en pahalı 5'inci ülkeyiz" deniliyor.

Araştırmamızı Türkiye'ye çevirdiğimizde de gördük ki; Bakan Taner Yıldız'ın milletvekili adayı olduğu Kayseri'de bile su parası Aydın'dan pahalı. Kayseri'de 1 ton su fiyatı 2,5 TL. Atık su fiyatı da 0,84 Krş. Aydın'da 1 ton su fiyatının 1,66 TL. olduğunu göz önüne alınca Başkan Özlem Çerçioğlu'nun herşeye rağmen halkına ucuz su kullandırdığını görmekteyiz. Pahalı su fiyatıyla dikkat çeken diğer illerde Denizli 2,00 TL. Antalya 2,26 TL. Samsun 2,38 TL. Manisa 2,40 TL. Sakarya 2,40 TL. Bursa 2,53 TL. Konya 2,66 TL. Ankara 2,92 TL. Gaziantep 3,04 TL. İstanbul 3,70 TL. şeklinde sıralanıyor. 

Bir basın mensubunun  çanak sorusuyla Başkan Özlem Çerçioğlu'nu eleştirmek isteyen Bakan Taner Yıldız'ın çıkışını yorumlayan vatandaşlar, "Bakan Yıldız artık gündüz düşleri görmeyi bırakmış ama anlaşılan Aydın'ın sıcak havasından etkilenmiş ve şimdi de halüsinasyon görüyor. Bakan Yıldız önce kendi evinin önünü temizlesin sonra başkasının evinin önündeki çöpe laf etsin. Kayseri'de hem su fiyatı hem de atık su fiyatı Aydın'dan pahalı." dediler. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.