Ece: Ek kontenjan dönemi yeni bir şans olabilir

Ece: Ek kontenjan dönemi yeni bir şans olabilir

Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, tercih yapacak adaylara önemli uyarılarda bulundu.

Ek kontenjan döneminin, yerleşmeyen adaylar için ikinci bir şans olduğuna vurgu yapan Tözeniş, adayların bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Üniversiteli olabilmek için yeni bir şans başlıyor. İlk tercihlerde üniversitelerin herhangi bir bölüm ve programına yerleşemeyen adaylar, tekrar şanslarını deneyecek. ÖSYM ek kontenjan tercih kılavuzunu açıkladı. Adaylar, www.osym.gov.tr adresinden yayınlanan kılavuzdan tercihlerini yapabiliyor.

Kazandığı halde kayıp yaptırmayanlar da düşünüldüğünde ek kontenjan sayısının 100 bini bulacağına dikkat çeken Tözeniş, doğru tercih yapan yaklaşık 100 bin kişinin üniversiteli olabileceğini söyledi. Adayların bu dönemi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Tözeniş, adayların tercihlerde ilgi yetenek ve değerlerine en uygun alanı bulmalarının önemli olduğunun altını çizdi.

ADAYLARIN YAPMASI GEREKENLER VE ÖNERİLER

Tözeniş, ek kontenjan fırsatını yerleşmeyle sonuçlandırmak için adaylara şu uyarılarda bulundu: “Adayların tercih yapmadan önce ÖSYM tarafından belirlenen bankalara 10 TL ücret yatırması gerekiyor. Tercihler internet üzerinden adaylar tarafından bireysel olarak yapılacak. İlk yerleştirmede geçerli olan kuralların hepsi ek yerleştirmede de geçerli olacaktır, 2014 ek yerleştirmede tercihlerin yapılması ile ilgili kurallar kılavuzda yer almıştır ve adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. 2014-2015 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî ek yerleştirme kontenjanlarını, 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar, 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturur. Bu yıl tüm üniversitelerde ek yerleştirme döneminde yeni bölüm veya program açılmayacaktır. 2014 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2014-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur. 2014-ÖSYS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2014-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olmak gerekir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.